Μενού
  • Α-
  • Α+

Η οθόνη του iPhone έχει αλλάξει δραματικά από το iPhone X και μετά, όταν και για πρώτη φορά είδαμε τη γνωστή εγκοπή στο επάνω μέρος, το γνωστό και ως notch. Σε αυτό η αμερικανική εταιρεία τοποθετεί έκτοτε μερικούς αισθητήρες, αλλά και την μπροστινή κάμερα. Πότε θα αλλάξει αυτό; Σύμφωνα με ειδικούς, το 2024.

Διαβάστε ακόμη: Apple: Σταματά να επιδιορθώνει iPhone που έχουν χαρακτηριστεί χαμένα ή κλεμμένα

Η αμερικανική εταιρεία του Κουπερτίνο έχει δεχτεί έντονη κριτική εδώ και αρκετά χρόνια, καθώς ο ανταγωνισμός αλλάζει τις οθόνες του και οι κάτοχοι συσκευών διαμαρτύρονται για το ενοχλητικό μέρος που τους κρύβει μέρος της πρόσοψης. Ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo έχει τονίσει πως η αλλαγή στην οθόνη του iPhone θα έρθει σύντομα και επανήλθε με κάποιες νέες πληροφορίες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Apple θα προσφέρει το πρώτο της iPhone χωρίς τέτοια «ενοχλητικά» τμήματα από το 2024, όπου η οθόνη αφής θα καλύπτει όλη την πρόσοψη. Σε αυτήν την περίπτωση, η μπροστινή κάμερα θα μπει κάτω από την οθόνη χωρίς καμία εγκοπή ή σχετική τρύπα, άρα δηλαδή δεν θα φαίνεται καθόλου στον χρήστη και δεν θα δεσμεύει χώρο. Εκτιμάται, δε, πως το iPhone 16 Pro θα είναι το πρώτο τηλέφωνο που θα βγει με αυτά τα δεδομένα.

Ο Ming-Chi Kuo είχε αναφερθεί και πριν από μερικούς μήνες στο θέμα και στο πως θα προσαρμοζόταν -κυρίως- το Face ID (ο μηχανισμός ξεκλειδώματος του iPhone με το πρόσωπο του χρήστη) στα επόμενα μοντέλα και με το πρόβλημα που δημιουργούσαν οι μάσκες προστασίας, θεωρούσε πως η λύση θα δοθεί με την νέα οθόνη πιο σύντομα. Παρόλα αυτά, η Apple διέθεσε ένα νέο iPhone update που προσέφερε εναλλακτική και μπορούσε να «διαβάσει» το πρόσωπο του χρήστη κοιτώντας μόνο από τα μάτια και πάνω.

Το πως θα συμπεριφέρεται η κάμερα, τώρα, στα των λήψεων και πως θα αντιμετωπίσει η αμερικανική εταιρεία το σαφώς μικρότερο ποσοστό φωτός που καταγράφει ο αισθητήρας (λόγω του ότι η οθόνη είναι ακριβώς από πάνω του και μπαίνει ανάμεσα στο μηχανισμό και την πηγή του φωτός) είναι μεγάλο ερώτημα και μένει να δούμε ποια λύση θα βρουν οι developers της.

Ο Ming-Chi Kuo εστίασε, τέλος, και στις κάμερες που θα δούμε στα φετινά μοντέλα, σε αυτά -δηλαδή- της σειράς iPhone 14. Η εκτίμησή του είναι πως οι συσκευές που θα γνωρίσουμε τον Σεπτέμβριο θα έχουν λειτουργία αυτόματης εστίασης και στις μπροστινές κάμερες, βοηθώντας ακόμη καλύτερα στο να φτάσει ο χρήστης στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μένει, πάντως, να δούμε ποια από τα παραπάνω θα επιβεβαιωθούν. Ο Kuο είναι γνώστης της αγοράς τεχνολογίας και ειδικεύεται στα της Apple, έχοντας αποδείξει πως έχει πολύ καλές πηγές στο εσωτερικό της.

Οι επόμενοι -αρκετοί- μήνες θα έχουν ενδιαφέρον. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA