Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις ώστε το Twitter να περάσει στα χέρια του Ελον Mασκ. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg η πλευρά του Mr. Tesla βρίσκεται σε συζητήσεις με την εταιρεία του μέσου κοινωνικής δικτύωσης και αργάζονται ώστε να οριστικοποιηθούν οι όροι της συμφβωνίας, κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα.

Ο Ελον μασκ πήρε στα χέρια του στις αρχές του μήνα το 9% της εταιρίας και άμεσα έκανε γνωστό πως προτίθεται να εξαγοράσει ακόμη και το 100% του Twitter. Σύμφωνα μάλιστα με το Reuters, πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, προχώρησε στην κατάθεση προσφοράς ύψους 43 δισ. δολαρίων για το σύνολο της εταιρίας.

https://www.instagram.com/p/Ccxcls2gTZj/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το Twitter ενδέχεται να ανακοινώσει τη συμφωνία ακόμη και σήμερα Δευτέρα, μόλις το διοικητικό του συμβούλιο συνεδριάσει για να συστήσει τη συναλλαγή στους μετόχους του. Ωστόσο σύμφωνα με pηγές που επικαλείται το Reuters είναι πάντα πιθανό η συμφωνία να καταρρεύσει την τελευταία στιγμή.

Την Κυριακή του Πάσχα, ο Έλον Μασκ συναντήθηκε με στελέχη του Twitter, για να συζητήσουν την πρότασή  του για εξαγορά της εταιρείας. Το διοικητικό συμβούλιο εξετάζει επί του παρόντος την προσφορά για να «καθορίσει την πορεία δράσης που πιστεύει ότι είναι προς το καλύτερο συμφέρον της εταιρείας και όλων των μετόχων του Twitter» όπως ανακοινώθηκε. 

Ο Μασκ έχει καταστήσει σαφές, σύμφωνα με το Bloomberg, ότι ο πρωταρχικός του στόχος με την αγορά του Twitter είναι να υποστηρίξει την απεριόριστη έκφραση και να μειώσει τις απαγορεύσεις χρηστών ή τις καταργήσεις μεμονωμένων tweets. «Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένα πεδίο χωρίς αποκλεισμούς για την ελευθερία του λόγου»,  είπε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο συνέδριο TED.  «Το Twitter έχει γίνει κάπως... de-facto, επομένως είναι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι να μπορούν να μιλούν ελεύθερα εντός των ορίων του νόμου».

Ωστόσο σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα πίσω από αυτόν τον στόχο πιθανότατα βρίσκεται ο λογαριασμός ενός συγκεκριμένου πρώην Αμερικανού προέδρου και πιθανώς μελλοντικού προεδρικού υποψηφίου. Το Twitter, απαγόρευσε οριστικά τον Ντόναλντ Τραμπ από την υπηρεσία στις 8 Ιανουαρίου 2021, «λόγω του κινδύνου περαιτέρω υποκίνησης βίας» μετά τις ταραχές στο Καπιτώλιο. Ο Μασκ είπε ότι προτιμά να μείνει μακριά από την πολιτική, αλλά υπάρχουν λόγοι -αναφέρει το Bloomberg- που ένα Twitter που ανήκει στον Μασκ θα επανενεργοποιήσει τον λογαριασμό του Τραμπ

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA