Μενού
  • Α-
  • Α+

Το Twitter βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κυρίως λόγω της εξαγοράς του από τον Έλον Μασκ, αλλά ταυτόχρονα συνεχίζει και τις αλλαγές προς όφελος των χρηστών του.

Διαβάστε ακόμη: Twitter: Ο Ελον Μασκ σκέφτεται να βάλει συνδρομή για ορισμένους χρήστες

Το νέο χαρακτηριστικό που ξεκινάει να προσθέτει είναι το Twitter Circle. Πρόκειται για μια λειτουργία που μπορεί να περιγραφεί απλά ως κάτι σαν το «Close Friends» του Instagram, δηλαδή ένα πρόχειρο φιλτράρισμα των ανθρώπων και λογαριασμών που μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα «τιτίβισμα». Οι χρήστες που έχουν τη δυνατότητα να το αξιοποιήσουν μπορούν να γράψουν κάτι και αυτόματα αυτό να εμφανιστεί μόνο σε μια λίστα ανθρώπων που έχουν επιλέξει οι ίδιοι.

https://twitter.com/TwitterSafety/status/1521540727557218309?ref_src=twsrc^tfw

Μέσω του κέντρου βοήθειας της πλατφόρμας έγιναν γνωστές κάποιες παραπάνω πληροφορίες, ενώ η εταιρεία ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να λειτουργούν τα Twitter Circles σαν τα Twitter Communities, καθώς δεν μιλάμε για ένα προστατευμένο περιβάλλον χρήσης, αλλά για ένα περιβάλλον στο οποίο οι συζητήσεις και οι αλληλεπιδράσεις γίνονται μόνο μεταξύ επιλεγμένων μελών.

Στην παρούσα φάση θα προσφέρεται η δημιουργία ενός μόνο κύκλου επαφών που θα μπορεί να χωρέσει έως και 150 διαφορετικούς λογαριασμούς. Πρόσβαση στα μέλη αυτού του κύκλου θα έχουν μόνο οι δημιουργοί τους και όχι όλοι οι υπόλοιποι, ενώ όσα tweets γίνονται σε αυτόν τον περιορισμένο αριθμό χρηστών δεν θα μπορούν να γίνουν retweet από κάποιον. To κακό σε αυτήν τη φάση είναι πως αν προστεθείτε από κάποιον σε ένα κύκλο δεν μπορείτε να αφαιρεθείτε μόνοι σας και το Twitter απλά προτείνει να κάνετε σίγαση στις σχετικές συζητήσεις.

Σε πρώτη φάση τα Twitter Circles ελέγχονται με συγκεκριμένους χρήστες από όλο τον κόσμο και σιγά-σιγά θα προσφερθεί το χαρακτηριστικό και σε άλλους. Αν θέλετε να δείτε αν έχετε πρόσβαση στα Circles, με το που ξεκινήσετε να δημιουργείτε ένα tweet, θα εμφανιστεί ένα σχετικό παράθυρο με όλη την πληροφορία που πρέπει να γνωρίζετε σε αυτήν την φάση.  Τα Twitter Circles θα υποστηρίζονται στην web έκδοση της πλατφόρμας (αν δηλαδή χρησιμοποιείτε το Twitter μέσω του browser σας), αλλά και στις αντίστοιχες εκδόσεις και εφαρμογές για συσκευές με λειτουργικό Android ή iOS.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA