Μενού
  • Α-
  • Α+

H Google ολοκλήρωσε την κεντρική παρουσία στο ετήσιο συνέδριο της Google I/O και έφερε στη δημοσιότητα πολλές και σημαντικές ανακοινώσεις που αφορούν νέα προϊόντα και υπηρεσίες που θα απολαύσουν οι χρήστες τα επόμενα χρόνια.

Google Pixel Watch

Πρώτη σημαντική ανακοίνωση ήταν το Google Pixel Watch, ένα νέο ρολόι που έχει διαρρεύσει εδώ και αρκετό καιρό σε φωτογραφίες και videos. Η συσκευή θα κυκλοφορήσει σε συγκεκριμένες αγορές του πλανήτη και χαρακτηρίζεται από το κυκλικό καντράν της από αλουμίνιο. 

Θα «τρέχει» μια νέα έκδοση του λειτουργικό Wear OS και θα υποστηρίζει πολλές εφαρμογές της εταιρείας, όπως τα Google Maps, Google Wallet, Google Home και Google Assistant. Θα ενσωματώνει πολλές λειτουργίες της Fitbit για άσκηση και καταγραφή δεδομένων υγείας και θα ανήκει στην κατηγορία των premium προϊόντων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τιμή. Για να συνδεθεί με κινητό θα πρέπει αυτό να έχει εγκατεστημένη έκδοση λειτουργικού Android 8.0 ή νεότερη, ενώ δεν είναι συμβατό με iPhone.

Google Pixel 6A

Το νέο «έξυπνο» τηλέφωνο της εταιρείας είναι το Google Pixel 6A και θα πωλείται και αυτό από τις 28 Ιουλίου. ΘΑ ενσωματώνει ένα νέο σχεδιασμό, θα πωλείται από τα 449 δολάρια και θα ακολουθήσει τη λογική των δύο χρωματισμών στο κυρίως σώμα. Η οθόνη OLED του Google Pixel A θα έχει διαγώνιο 6.1 ιντσών και θα υποστηρίζει ανάλυση 1080p στα 60Hz.

Ο βασικός αισθητήρας του θα είναι 12MP με οπτικό σταθεροποιητή, ενώ θα έχει ακόμη έναν φακό 12MP Ultrawide και μία selfie camera στα 8MP. Η μπαταρία του θα έχει χωρητικότητα 4400mAh και θα προσφέρει λειτουργία έως και 3 ημερών με το Extreme Battery Saver mode ενεργοποιημένο. Θα διατεθεί σε μια έκδοση με 6GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου και θα είναι συμβατό με δίκτυα 5G.

Google Pixel 7

Μαζί με το Google Pixel 6A, η Google παρουσίασε και για πρώτη φορά την επόμενη ναυαρχίδα της, το Google Pixel 7. Θα διατεθεί αργότερα μέσα στη χρονιά σε δύο εκδόσεις (Google Pixel 7 και Google Pixel 7 Pro) και με τη βοήθεια του Android 12 και του next-gen chipset Tensor. H βασική αλλαγή έρχεται στο πίσω μέρος και στην συστοιχία των καμερών, ενώ και το όλο design δείχνει πιο «φρέσκο». Στο Pro μοντέλο θα βρούμε 3 φακούς, ενώ στο απλό 2. Περισσότερα για τις συγκεκριμένες συσκευές θα μάθουμε τους επόμενους μήνες.

https://twitter.com/verge/status/1524463652765679618?ref_src=twsrc^tfw

Google Pixel Buds Pro

Η Google παρουσίασε ακόμη τα πιο premium ακουστικά της που θα ανταγωνιστούν τα AirPods Pro. Τα Google Pixel Buds Pro θα πωλούνται από τις 28 Ιουλίου στα 199 δολάρια και θα τοποθετούνται στο αυτί του χρήστη άνετα χάρη στο σχεδιασμό τους, θα προσφέρουν ενεργή απομόνωση εξωτερικού θορύβου, ενώ θα είναι και αδιάβροχα. 

Θα μπορούν να είναι συνδεδεμένα ταυτόχρονα με πολλαπλές συσκευές και η βάση μεταφοράς τους θα προσφέρει και λειτουργίες βάσης φόρτισης. Η μπαταρία τους θα προσφέρει λειτουργία έως και 7 ώρες με ενεργοποιημένη την απομόνωση εξωτερικού θορύβου ή τις 11 με το συγκεκριμένο μηχανισμό απενεργοποιημένο.

Google Pixel Tablet

Η Google επιστρέφει και στην αγορά των tablets και παρουσίασε για πρώτη φορά το νέο της μοντέλο που θα κυκλοφορήσει το 2023. Η συσκευή θα προσφέρει υποστήριξη για όλες τις εφαρμογές του Play Store και η Google συνεργάζεται ήδη με αρκετούς δημιουργούς για να προσαρμόσει κατάλληλα το περιβάλλον χρήσης των apps. Θα αξιοποιεί το Android 13 και περιμένουμε τους επόμενους μήνες να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες. 

Google Glasses AR

Μία ακόμη σημαντική ανακοίνωση που έγινε στο συνέδριο αφορά το μέλλον των «έξυπνων» γυαλιών και ένα νέο μοντέλο με λειτουργίες επαυξημένης πραγματικότητας (AR) που παρουσίασε η εταιρεία. Χωρίς να δώσει αρκετές πληροφορίες, η Google δημοσίευσε ένα video που δείχνει πως οραματίζεται τη χρήση τους στο άμεσο μέλλον, σε συνεργασία πάντα με τις υπηρεσίες και τις πλατφόρμες της.

https://twitter.com/verge/status/1524467655767470080?ref_src=twsrc^tfw

Google Maps Immersive View

Τέλος, μία ακόμη σημαντική ανακοίνωση ήταν η ενίσχυση των Google Maps με το Immersive View. Ο νέος τρόπος απεικόνισης θα παρουσιάζει ακόμη περισσότερη πληροφορία στους χάρτες για τους χρήστες και θα προσφέρει μοντέλα υψηλής ανάλυσης από διάφορα κτίρια και σημαντικά σημεία του περιβάλλοντος σε γνωστές περιοχές.

Σε πρώτη φάση θα προσφερθεί για συγκεκριμένες πόλεις, όπως το Λος Άντζελες, το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο και το Τόκιο, ενώ ακόμη περισσότερες θα ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA