Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ εκμεταλλεύτηκε το προσωπικό του προφίλ στο Facebook για να δείξει το πως και πόσο πειραματίζεται η Meta στην προσπάθειά της να μπει στο χώρο της εικονικής πραγματικότητας με τη χρήση σχετικής κάσκας.

Διαβάστε ακόμη: Facebook: Αυτές είναι οι αλλαγές που ετοιμάζει για να ανταγωνιστεί το TikTok

O στόχος της εταιρείας είναι να δώσει στους χρήστες τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στο Metaverse και σε όποιον εικονικό κόσμο δημιουργήσει και έτσι έχει ετοιμάσει ήδη κάποια λειτουργικά prototypes.  Το πρώτο από αυτά έχει την κωδική ονομασία “Butterscotch” και έχει στόχο να δοκιμάσει το πόσο λεπτομερώς θα μπορεί ο χρήστης να διαβάσει κείμενο. Μέχρι στιγμής η εταιρεία έχει πετύχει να προσφέρει 2,5 φορές περισσότερη πληροφορία από το Quest 2 και φαίνεται πως θα υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη για να μπορέσει να λειτουργήσει ακόμη και σε άτομα που έχουν κάποια προβλήματα όρασης.

Ένα ακόμη μοντέλο που παρουσιάστηκε είναι το “Half Dome”. Αυτό προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα με την εστίαση σε ένα σημείο του ανθρώπινου ματιού. Στόχος του είναι να αντιληφθεί το που κοιτάει ο χρήστης και να προσφέρει εκεί όλη την πληροφορία, γλιτώνοντας ιπποδύναμη από οπουδήποτε αλλού. 

Ακόμη, είδαμε το “Starbursts”, το οποίο είναι και το πρώτο που θα υποστηρίζει σε επίπεδο εικονικής πραγματικότητας την τεχνολογία HDR για την έντονη απόδοση των αντιθέσεων. Μέχρι στιγμής στις δοκιμές των υπευθύνων, έχει αγγίξει τα 20.000 nits φωτεινότητας, αν και οι χρήστες μπορούν να το ορίσουν έως και τα 10.000 nits για να τους είναι πιο άνετο στο μάτι. Όπως σημειώνεται, ακόμη και σε αυτό το επίπεδο είναι 10 φορές πιο φωτεινό από τα περισσότερα high-end smartphones της σημερινής αγοράς.

Το τελευταίο από τα prototypes είναι το “Holocake 2”, ένα νέο VR για PC games που είναι αρκετά πιο ελαφρύ από οτιδήποτε άλλο έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα η εταιρεία. Στόχος είναι να καταλήξει έναν ολογραφικό φακό που θα το κάνει ακόμη πιο λεπτό. 

Δείτε πως παρουσίασε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ τα παραπάνω prototypes.

Πέραν αυτών η εταιρεία φαίνεται πως δουλεύει πάνω σε δύο ακόμη headsets, ένα πιο φθηνό για τους περισσότερους καταναλωτές και ένα πολύ πιο ακριβό για επαγγελματίες και όσους θέλουν να απολαμβάνουν τεχνολογία αιχμής. Πάντως εκτιμάται πως και τα δύο αυτά θα αργήσουν να εμφανιστούν στην αγορά.

Τέλος, το Project Cambria, είναι ένα ακόμη προϊόν που θα εστιάσει στο κομμάτι της επαυξημένης πραγματικότητας, είναι στο πλάνο να κυκλοφορήσει προς τα τέλη της χρονιάς και οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για τιμή δύο φορές πάνω από αυτή του Quest 2.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA