ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
16/08/2022 17:11

Xaomi: Φέρνει ανθρώπινο ρομπότ με ύψος 1.77μ, βάρος 52 κιλά και αντίληψη στα 8 μέτρα

Η Xiaomi παρουσίασε το όραμά της για το μέλλον με το CyberOne. Το ρομπότ φτάνει τα 52 κιλά και το ύψος του στο 1.77μ., ενώ μπορεί να κινείται με ταχύτητα 3.6 χλμ., να κάνει έως και γρήγορο περπάτημα.

Xaomi: Φέρνει ανθρώπινο ρομπότ με ύψος 1.77μ, βάρος 52 κιλά και αντίληψη στα 8 μέτρα
Xiaomi CyberOne: Το νέο ανθρωποειδές ρομπότ που έρχεται από το μέλλον
Ανάγνωση:

Η Xiaomi έχει αρχίσει να επεκτείνεται σε διάφορα επίπεδα και έτσι παρουσίασε το όραμά της για το μέλλον με το CyberOne, το νέο ανθρωποειδές ρομπότ που θέλει να αλλάξει την καθημερινότητά μας.΄Η αποκάλυψή του έγινε στο πλαίσιο ενός ειδικού event, όπου και το ρομπότ παρουσιάστηκε κανονικά και είχε και αλληλεπίδραση με τον CEO της κινεζικής εταιρείας. Και όλα αυτά λίγες εβδομάδες πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια μιας αντίστοιχης προσπάθειας από την Tesla με το πολλά υποσχόμενο Optimus (το event έχει προγραμματιστεί για τις 30 Σεπτεμβρίου).

Διαβάστε ακόμη: Xiaomi: Παρουσίασε τη νέα σειρά smartphones Xiaomi 12S και νέα smartbands και laptops

Το βάρος του φτάνει τα 52 κιλά και το ύψος του στο 1.77μ., ενώ μπορεί να κινείται με ταχύτητα 3.6 χιλιομέτρων την ώρα, να κάνει δηλαδή έως και γρήγορο περπάτημα. Μπορεί να αντιληφθεί ανθρώπους και αντικείμενα σε απόσταση έως και 8 μέτρων και έχει τη δυνατότητα για πιο… ανθρώπινες αντιδράσεις που δημιουργούνται με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Πρόκειται για το δεύτερο προϊόν της Xiaomi Robotics Lab και έρχεται μετά το σχετικό ρομπότ-σκυλί του 2021. Στο κεφάλι του έχει μια κυρτή οθόνη OLED, χρησιμοποιεί για την ακοή του δύο μικρόφωνα και μπορεί να καταγράψει έως και 85 διαφορετικούς τύπους ήχου από το περιβάλλον. Τα άκρα του συνδέονται στο σκελετό σε 13 σημεία και κάθε ένα έχει δυνατότητα ανταπόκρισης σε διάφορα ερεθίσματα και σε χρόνους που δεν ξεπερνούν το 0.5ms.

Στην παρούσα φάση δεν φαίνεται πως το project είναι έτοιμο να προχωρήσει προς μαζική παραγωγή, καθώς το κόστος κατασκευής του είναι ακόμη αρκετά υψηλό και υπολογίζεται από 90 έως 105 χιλιάδες δολάρια ανά μονάδα! Η Xiaomi προχώρησε στα αποκαλυπτήρια για να προλάβει την Tesla και να περάσει πιο δυνατά το μήνυμα του οράματος που έχει για το μέλλον, αλλά και του πως θέλει να δει το οικοσύστημά της να εξελίσσεται. Μένει βέβαια να δούμε τι μας ετοιμάζει ο Ίλον Μασκ στην αντίστοιχη παρουσίαση που έχει προγραμματίσει για τα τέλη του άλλου μήνα, καθώς οι υποσχέσεις που έχει δώσει σποραδικά σε διάφορες τοποθετήσεις του αφήνουν πολλές υποσχέσεις. Φαίνεται λοιπόν πως τα επόμενα χρόνια θα δούμε τις εταιρείες τεχνολογίας να κοντράρονται και στον τομέα της ρομποτικής…

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
XIAOMI ΡΟΜΠΟΤ TESLA

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ