ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
27/08/2022 13:31

Ερευνα: «Σέρνεται» το Internet στην Ελλάδα - Πολύ κάτω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Σύμφωνα με την έκθεση της Eurostat η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις αναφορικά με το ποσοστό κάλυψης στις ταχύτητες του internet - Μόλις το 20% των νοικοκυριών έχει πρόσβαση σε ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ερευνα: «Σέρνεται» το Internet στην Ελλάδα - Πολύ κάτω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης
(πηγή: shutterstock)
Ανάγνωση:

Στις τελευταίες θέσεις ανάμεσα στα κράτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης βρίσκεται η Ελλάδα σε ό,τι έχει να κάνει με το γρήγορο internet αλλά και την κάλυψη στις περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα η χώρα μας έχει το μικρότερο ποσοστό συνδέσεων VHCN στην ΕΕ καθώς μόλις το 20% των νοικοκυριών έχει πρόσβαση σε ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων. Η δε κάλυψη σε περιοχές με λίγους κατοίκους (λιγότερους από 100 ανά τετ. χλμ.) δεν ξεπερνά το 1%.

Διαβάστε ακόμη: Υστερα από 18 χρόνια το Facebook αποκτά τμήμα εξυπηρέτησης πελατών

Οπως σημειώνεται στην έκθεση του Eurostat, την περασμένη χρονιά, το 70% των νοικοκυριών στην Ευρώπη είχαν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων, σε σύγκριση με το 13% του 2013. Το 2021 η Μάλτα κατέγραψε ρεκόρ στην κάλυψη ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων (100% των νοικοκυριών), με το Λουξεμβούργο (96%), τη Δανία (95%) και την Ισπανία (94%) να ακολουθούν.

Αντίθετα αποτελέσματα καταγράφει η Ελλάδα (20%), η Κύπρος (41%) και η Ιταλία (44%). Σε οικιστικές περιοχές με μικρό πληθυσμό, η Μάλτα κατέχει επίσης την πρωτιά (100%), με το Λουξεμβούργο, τη Δανία και την Ολλανδία να ακολουθούν επιτυγχάνοντας το 79% της κάλυψής τους.

Video Loading...
Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
INTERNET ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ