Μενού
  • Α-
  • Α+

Πόσες φορές τυχαίνει να κάνετε online παραγγελίες και να χάνεστε μέσα στις καρτέλες που πρέπει να ανοίξετε για να παρακολουθήσετε την εξέλιξή τους; Προς τη λύση αυτού του προβλήματος κινείται η Google με το Gmail. Η γνωστή εταιρεία ανακοίνωσε πως ξεκινάει να υποστηρίζει μια νέα λειτουργία στη δημοφιλή πλατφόρμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Σύμφωνα με αυτήν, μόλις λάβετε το επιβεβαιωτικό mail μιας παραγγελίας που έχετε κάνει online, θα έχετε τη δυνατότητα (αφού δώσετε τη σχετική έγκριση) να την παρακολουθείτε από το ίδιο το mail!

Διαβάστε ακόμη: Google Stadia: Τι έφταιξε και «βυθίστηκε» το μεγάλο στοίχημα του κολοσσού στο gaming;

Συγκεκριμένα, ο browser σας και το Gmail θα εμφανίζουν στο επάνω μέρος του mail μία ένδειξη για τη φάση στην οποία βρίσκεται η παραγγελία, αρκεί απλά να υπάρχει ο σχετικός αριθμός αποστολής (tracking number). Η λειτουργία ξεκινάει να υποστηρίζεται στις ΗΠΑ με τις μεγαλύτερες εταιρείες κούριερ και σύντομα θα επεκταθεί και σε περισσότερες αγορές και σε συνεργασία με ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις ταχυμεταφορών.

Ο μηχανισμός μπορεί να φαντάζει απλός, αφού το Gmail ελέγχει ουσιαστικά μία διεύθυνση που έτσι και αλλιώς θα μπορούσε να ελέγξει ο χρήστης, ωστόσο έχει δύο σημαντικά πλεονεκτήματα. Το πρώτο από αυτά είναι πως δεν χρειάζεται πλέον να ανοίγει κανείς μια δεύτερη καρτέλα για να ψάχνει τη σελίδα αναζήτησης αποστολών σε κάθε εταιρεία. Η διαδικασία θα γίνεται αυτόματα και στο επάνω μέρος της σελίδας θα προβάλλεται το αποτέλεσμα.

Το δεύτερο πλεονέκτημα είναι πως στην περίπτωση που υπάρξει καθυστέρηση αποστολής της παραγγελίας ή κάποιο άλλο πρόβλημα, θα υπάρχει σχετική ειδοποίηση από το ίδιο το Gmail, έτσι ώστε να μπορεί ο καταναλωτής να ξέρει τι θα πρέπει να κάνει για να προχωρήσει στα επόμενα στάδια. Η στιγμή που γίνεται αυτή η επένδυση δεν είναι τυχαία, αφού η Google θέλει να ενισχύσει το πακέτο υπηρεσιών της λίγο πριν το μαζικό κύμα αγορών που συναντάται στην περίοδο της Black Friday, αλλά και στα Χριστούγεννα (που ακολουθούν μετά από σχεδόν ένα μήνα).

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA