Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά τις πολλές απολύσεις που είδαμε τις τελευταίες ημέρες στο Twitter, ήρθε η ώρα περικοπών και στους εξωτερικούς συνεργάτες, με πάνω από 4000 από αυτούς να βλέπουν τη σύμβασή τους να τερματίζεται απότομα. Ο Ίλον Μασκ έχει δώσει από την πρώτη μέρα δείγματα των περικοπών που θα κάνει στο Twitter και φαίνεται πως δεν τελείωσε με τα όσα έγιναν την πρώτη μέρα που πήρε την πλατφόρμα υπό τον έλεγχό του. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Platformer, εξωτερικοί συνεργάτες (που υπολογίζονται από 4400 έως 5500) έλαβαν ένα ξαφνικό mail πως η σύμβασή τους τερματίζεται και έχασαν κάθε πρόσβαση στο εταιρικό τους mail και στα εργαλεία εσωτερικής επικοινωνίας.

Διαβάστε ακόμη: Ελον Μασκ: Ο φόβος ότι θα «τρέξει» το Twitter όπως έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ με τα καζίνο του

Για τους συγκεκριμένους δεν υπήρξε καμία προηγούμενη προειδοποίηση και απλά είδαν αυτήν την εξέλιξη μέσα στο Σαββατοκύριακο (προσπαθώντας να κάνουν κάποια δουλειά και να κλείσουν κάποια εκκρεμότητα). Μετά από σχετική έρευνα, ανακαλύφθηκε πως το Σάββατο εστάλη από το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού ένα mail που πήγε σε όσους δεν θα απασχολούνται πλέον και ανήκαν στις ομάδες engineering και ελέγχου περιεχομένου.

To κείμενο έγραφε χαρακτηριστικά: «Όπως ίσως γνωρίζετε, το Twitter έχει προχωρήσει σε έναν επαναπροσδιορισμό προτεραιοτήτων και εξοικονόμησης πόρων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Η επικοινωνία αυτή είναι ειδοποίηση εκ μέρους του εργοδότη σας ότι η συνεργασία σας με το Twitter λήγει ως μέρος αυτής της νέας στροφής. Για να διασφαλιστούν οι εμπιστευτικές πληροφορίες του Twitter και για λόγους ασφαλείας, η πρόσβαση στο σύστημά σας έχει απενεργοποιηθεί. Η τελευταία σας ημέρα στο Twitter θα είναι η Δευτέρα 14 Νοεμβρίου. Δεν αναμένεται να κληθείτε να εκτελέσετε καμία υπηρεσία εκείνη τη μέρα. Θα λάβετε την εξόφλησή σας και για την εργασία σας από τις 7 έως και τις 14 Νοεμβρίου. Βεβαιωθείτε ότι οι κάρτες χρόνου και τα έξοδα που εκκρεμούν θα υποβληθούν άμεσα στο σύστημά μας. Ως υπενθύμιση, έχετε υπογράψει συμφωνητικό περί μη γνωστοποίησης πληροφοριών. Να θυμάστε ότι όλες οι πληροφορίες πνευματικής ιδιοκτησίας που σχετίζονται με την ανάθεση, τις επιχειρηματικές πρακτικές ή το  συγκεκριμένο έργο σας είναι αυστηρά εμπιστευτικές και παραμένουν κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη της σύμβασής σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, επικοινωνήστε με τον εργοδότη σας Surya Systems, Inc. 

Σας ευχαριστούμε για την υπηρεσία σας στο Twitter,

Magnit Team».

Προς το παρόν, η εταιρεία του Ίλον Μασκ δεν έχει πάρει επίσημη θέση για το θέμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA