Μενού
  • Α-
  • Α+

H ηρεμία στο Twitter δεν έχει επανέλθει ακόμη, ωστόσο ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε πως σταματάει με τις απολύσεις και αρχίζει να «χτίζει» ξανά την πλατφόρμα με νέα άτομα. Αν και όλο αυτό ξεκινάει μετά από μία ακόμη μεγάλη αναταραχή. Μετά το τεράστιο κύμα απολύσεων που συνέβησαν τις τελευταίες εβδομάδες, το Twitter συνεχίζει να χάνει στελέχη που μάλλον δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν (ή δεν θέλουν) στα νέα δεδομένα της εταιρείας. Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο Μασκ απέλυσε την Ρόμπιν Γουίλερ (επικεφαλής πωλήσεων διαφημιστικού χώρου) και την Μάγκι Σάνιγουικ (αντιπρόεδρο του τμήματος συνεργασιών), οι οποίες δεν συμφώνησαν στο να απολύσουν περισσότερα άτομα από τις ομάδες τους.

Διαβάστε ακόμη: Ντόναλντ Τραμπ: «Ευχαριστώ, αλλά δεν επιστρέφω στο Twitter» - Η απάντηση στον Μασκ για το δημοψήφισμα

https://twitter.com/robinw/status/1593777614983872512?ref_src=twsrc^tfw

Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και η Σάρα Ρόουζεν, η οποία είχε και το ρόλο της επικεφαλής συνεργασιών εντός της αγοράς των ΗΠΑ, αλλά και εκατοντάδες ακόμη υπάλληλοι που δεν φάνηκαν διατεθειμένοι να αντέξουν τις εξαντλητικές συνθήκες εργασίας που θέλει να επιβάλει ο Μασκ στην εταιρεία.

Οι συνολικές απώλειες και η στροφή

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών, ο Μασκ παρέλαβε το Twitter με 7.500 υπαλλήλους και συνεργάτες και έχει καταφέρει μέσα σε σχεδόν ένα μήνα να ρίξει τον αριθμό στους 2.700! Ωστόσο, η πορεία προς τα κάτω κάπου εδώ φαίνεται να σταματάει, αφού ο νέος επικεφαλής της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης μίλησε σε εσωτερικές συναντήσεις και τόνισε πως πλέον αρχίζει να προσλαμβάνει κόσμο.

Σε πρώτη φάση, προτεραιότητα θα μπει στους προγραμματιστές και τους πωλητές διαφημιστικού χώρου, οι οποίοι και θα πρέπει να δείξουν άμεσα έργο για να αρχίσει ξανά η μαζική ροή χρημάτων στα ταμεία του Twitter. O ίδιος ανέφερε πως η εταιρεία μπαίνει στη φάση “Twitter 2.0 – an Elon Company” και απάντησε σε αρκετά ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί στους εργαζομένους το τελευταίο διάστημα. Ένα από αυτά ήταν αν τα κεντρικά γραφεία του Twitter θα μεταφερθούν στο Τέξας ή θα παραμείνουν στην Καλιφόρνια. Ο Μασκ απάντησε στο σχετικό ερώτημα πως στην παρούσα φάση δεν θα αλλάξει κάτι και πως το επικρατέστερο σενάριο είναι η ταυτόχρονη χρήση δύο διαφορετικών εγκαταστάσεων ως κεντρικά γραφεία.

Μάλιστα, κάτι που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι πως ο Μασκ θέλει να δημιουργήσει ομάδες προγραμματισμού σε αρκετές διαφορετικές περιοχές του πλανήτη, όπως την Κίνα, την Ιαπωνία και την Ινδία και να κάνει μία -όπως την είπε- αποκέντρωση. Τέλος, επιβεβαίωσε πως και στο Twitter θα προσφέρει στους εργαζομένους δυνατότητα να αποκτήσουν μετοχές της εταιρείας του, ακολουθώντας ένα μοντέλο ίδιο με αυτό της Tesla.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA