Μενού
Mark Zuckerberg
Μαρκ Ζούκερμπεργκ | APimages
  • Α-
  • Α+

Η Meta καθυστέρησε την αφαίρεση επιβλαβούς περιεχομένου που δημοσιεύθηκε από δημόσια πρόσωπα επειδή έκανε καλό στην επιχείρηση, σύμφωνα με έρευνα. Το σύστημα «X check» που διαχειρίζεται η τεχνολογική εταιρεία, στην οποία ανήκουν οι Facebook και Instagram, ήταν ένα μυστικό πρόγραμμα που εξαιρούσε χρήστες υψηλού προφίλ από κανόνες του. Αποκαλύφθηκε από τον πληροφοριοδότη Frances Haugen πέρυσι.

Ο Βραζιλιάνος αστέρας του ποδοσφαίρου Νεϊμάρ, ο Ντόναλντ Τραμπ, η γερουσιαστής των ΗΠΑ Ελίζαμπεθ Γουόρεν και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, επικεφαλής της Meta, ήταν όλοι μέρος του X check. Σε χθεσινή έκθεση που επικρίνει το μυστικό σύστημα, η εποπτεία της εταιρείας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν ελιτίστικο, δεν είχε διαφάνεια, δημιουργούσε βλάβη και ερχόταν σε αντίθεση με τις αξίες που είχε δηλώσει η εταιρεία.

Ο Alan Rusbridger, πρώην εκδότης του Guardian που συμμετέχει στο συμβούλιο, δήλωσε ότι η εταιρεία τεχνολογίας αποτυγχάνει να είναι διαφανής, προσθέτοντας ότι «τα επιβλαβή πράγματα μπορούν να παραμείνουν για ημέρες, σε ορισμένες περιπτώσεις για εβδομάδες».