Μενού
twitter
Twitter | Pexels
  • Α-
  • Α+

Δεν λέει να ηρεμήσει η κατάσταση με το Twitter, αφού οι φουρτούνες έρχονται η μία μετά την άλλη. Έτσι, μετά την αναστάτωση που προκάλεσε ο Έλον Μασκ με ανάρτηση που έκανε σχετικά με το μέλλον του στην κεφαλή της εταιρείας, ήρθε μια άλλη απόφαση που έφερε τα πάνω κάτω, αλλά αναιρέθηκε μέσα σε λίγα λεπτά!

Την ώρα που διεξαγόταν ο τελικός του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, το Twitter έκανε μια ανακοίνωση-βόμβα, στην οποία ανέφερε πως δεν θα επιτρέπει πλέον τη δημοσίευση συνδέσμων που προωθούν και οδηγούν χρήστες σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Σε αυτές περιλαμβάνονται τα Facebook, Instagram, Mastodon, Truth Social, Tribel, Nostr και Post, αλλά και υπηρεσίες βιογραφικού όπως το Likntree και το Lnk.Bio

Ταυτόχρονα, το Twitter προχώρησε σε αλλαγή των κανόνων χρήσης της πλατφόρμας, αλλά και διαγραφή λογαριασμών που είχαν δημιουργηθεί μόνο για να αναρτούν δημοσιεύσεις προς άλλα κοινωνικά δίκτυα. «Γνωρίζουμε ότι πολλοί από τους χρήστες μας μπορεί να είναι ενεργοί και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα, ωστόσο από τώρα και στο εξής το Twitter δεν θα επιτρέπει την ελεύθερη προώθηση συγκεκριμένων πλατφορμών», σημείωνε η ανακοίνωση χαρακτηριστικά. Μάλιστα, υπήρξε αναφορά πως θα «παγώσουν» και λογαριασμοί που είχαν στο βιογραφικό τους αναφορές προς άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως αυτό το περιεχόμενο έδειχνε να απαγορεύεται (κατόπιν των σχετικών ανακοινώσεων) μόνο για τα απλά «τιτιβίσματα». Αν όμως κάποιος ήθελε να δημιουργήσει μια προωθητική ενέργεια (άρα και να δώσει χρήματα στο Twitter), θα μπορούσε να το κάνει.

Twitter: Αφαίρεση λογαριασμών που προωθούν άλλα κοινωνικά δίκτυα

Λίγη ώρα μετά τις σχετικές ανακοινώσεις και τις πάρα πολλές αρνητικές αντιδράσεις χρηστών, τα σχετικά «τιτιβίσματα» και οι ανακοινώσεις αποσύρθηκαν και ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε πως όλες οι σημαντικές αποφάσεις θα λαμβάνονται μετά από ψηφοφορία του κοινού. Έτσι, ο επίσημος λογαριασμός του Twitter σε θέματα ασφάλειας έκανε μία ανάρτηση, ζητώντας την άποψη των χρηστών.

Μένει να δούμε τι άλλη απίστευτη ιστορία θα ζήσουμε με την εποχή του Twitter στα χέρια του Έλον Μασκ...