Μενού
Τα νέα της σχέδια για τις οθόνες του μέλλοντος αποκάλυψε η Samsung στη CES 2023.
  • Α-
  • Α+

Οι πόρτες της πρώτης έκθεσης τεχνολογίας για το 2023 (CES 2023) ανοίγουν σε λίγες ώρες στο Las Vegas και οι εταιρείες έχουν ήδη αρχίσει τις ανακοινώσεις. Η Samsung εστίασε μεν στις νέες smart TV που θα μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι μέσα στο χρόνο στα καταστήματα, αλλά το ενδιαφέρον όλων στράφηκε και στη νέα τεχνολογία των αναδιπλούμενων OLED που παρουσίασε.

Η κορεατική εταιρεία μίλησε για πρώτη φορά για αυτό που αποκαλεί Flex Hybrid OLED, ένα πάνελ που μπορεί να διπλώσει και να ξεδιπλώσει (όπως έχουμε δει στις μέχρι τώρα αναδιπλούμενες οθόνες συσκευών), αλλά και να την επεκτείνει ο χρήστης σέρνοντας ή τραβώντας την προς τα δεξιά ή τα αριστερά του κυρίως σώματος.

Το πρώτο από τα δύο concepts που παρουσίασε η Samsung θέλει μια οθόνη 10.5 ιντσών με αναλογία πλευρών 4:3 να ξεδιπλώνει και να φτάνει στις 12.4 ίντσες και την αναλογία πλευρών 16:10. Πέραν αυτής της επέκτασης, ωστόσο, τα άκρα της μπορούν να τραβηχτούν ακόμη περισσότερο.

Το δεύτερο concept ονομάζεται Flex Slideable Solo ή Flex Sideable Duet και μπορεί να μετατρέψει μια οθόνη OLED 14 ιντσών σε μία αντίστοιχη 17.3 ιντσών, σύροντάς την προς τα δεξιά ή και προς τα αριστερά (ανάλογα με το μοντέλο). Οι παραπάνω ιδέες είναι το όραμα της Samsung για τις οθόνες σε φορητές συσκευές και δεν αναμένεται να υλοποιηθούν σε κάποιο από τα μοντέλα που περιμένουμε μέσα στη χρονιά που διανύουμε.

Αυτό είναι το νέο concept της Samsung για τις αναδιπλούμενες OLED

Πέραν των παραπάνω, η Samsung παρουσίασε στην CES 2023 τις νέες τις QD-OLED οθόνες και τα νέα της monitors, ρίχνοντας για άλλη μια φορά βάρος στις νέες τεχνολογίες απεικόνισης, αλλά και στις πολλές επιλογές σε επίπεδο διαγωνίου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το νέο Samsung Odyssey Neo G9 gaming monitor που προσφέρει ένα υπερ-ευρυγώνιο panel με ανάλυση 7680x2160 και αναλογία πλευρών 32:9. 

Χρησιμοποιεί τεχνολογία quantum mini LED με VESA display HDR 1000, ενώ η οθόνη του είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να μειώνει και τις αντανακλάσεις. Αυτό θα είναι και το πρώτο gaming monitor με υποστήριξη DisplayPort 2.1, επιτρέποντας έτσι στους χρήστες να μεταφέρουν έως και διπλάσια δεδομένα από μία κλασική θύρα DisplayPort 1.4. Τέλος, θα υποστηρίζει ανανέωση οθόνης στα 240Hz για να κάνει το gaming όσο πιο ομαλό γίνεται.