Μενού
Οι χρήστες του Twitter θα μπορούν πλέον να βλέπουν και tweets από λογαριασμούς που δεν ακολουθούν (Πηγή εικόνας: Getty Images)
  • Α-
  • Α+

H κυριαρχία του TikTok στο νεανικό κοινό έχει προκαλέσει ανησυχίες σε όλες τις ανταγωνιστικές πλατφόρμες στα social media και έτσι αρκετές έχουν μπει ήδη σε διαδικασία αντιγραφής βασικών χαρακτηριστικών του. Ένα από αυτά είναι και το Twitter που αρχίζει να αλλάζει τον τρόπο εμφάνισης για το χρονολόγιο των χρηστών του. Συγκεκριμένα, από σήμερα άρχισε να προσφέρεται σε κατόχους φορητών συσκευών μια ενημέρωση που αλλάζει και το περιβάλλον χρήσης.

Ειδικότερα, θα υπάρχουν δύο διαφορετικά παράθυρα, ένα για τους χρήστες που ακολουθεί κάποιος (Following) και ένα για αυτούς που δεν ακολουθεί αλλά μπορεί να τον ενδιαφέρουν. Για τη δεύτερη αυτή επιλογή, η λίστα έχει τίτλο «For You», ίδιο δηλαδή με αυτόν που έχει και το TikTok. Σε αυτή τη λίστα εμφανίζονται αναρτήσεις που το Twitter θεωρεί ότι ενδιαφέρον τον εκάστοτε λογαριασμό, βάσει των αναζητήσεων και αλληλεπιδράσεων που έχει κάνει μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Η προσέγγιση αυτή δεν είναι νέα για το Twitter και τα social media γενικότερα, αλλά η εκπληκτική λειτουργία του TikTok σε αυτό το επίπεδο το έχει κάνει να εκτιναχτεί στην παγκόσμια αγορά.

Ο γνωστός αναλυτής των social media Matt Navarra μοιράστηκε μια πρώτη εικόνα του πως φαίνεται η εφαρμογή μετά την ενημέρωση που έχει λάβει, αλλά τα σχόλια που έκανε μόνο θετικά δεν είναι προς τη νέα κατεύθυνση.

Από τη μεριά του, ο Έλον Μασκ έκανε μια ανάρτηση για τη σχετική αυτή αλλαγή και σημείωσε πως είναι μέρος μιας ευρύτερης διαμόρφωσης που έχει ξεκινήσει να γίνεται στο περιβάλλον του Twitter, με στόχο τη μεγαλύτερη αλληλεπίδραση των χρηστών.

Οι δύο αυτές καρτέλες (Following/For You) θα εμφανιστούν αρχικά το iOS, ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν οι εκδόσεις Android, αλλά και web.