Μενού
Microsoft
Microsoft | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Η Microsoft είναι η επόμενη μεγάλη εταιρεία του χώρου της τεχνολογίας που ανακοίνωσε μαζικές απολύσεις προσωπικού. Η αμερικανική εταιρεία αποκάλυψε μέσω ενός επίσημου post από τον CEO της, Satya Nadella, πως μέσα στο τρίτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους θα προχωρήσει σε περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας.

Στην παρούσα φάση, η Microsoft έχει πάνω από 220.000 εργαζομένους και με αυτήν την κίνηση, ο τεχνολογικός κολοσσός του Ρέντμοντ θέλει να μειώσει το δυναμικό της κατά 5%. Το νέο αυτό κύμα απολύσεων είναι σαφώς μεγαλύτερο από αυτό που έγινε πέρσι (και έφτασε στο 1% του προσωπικού) και σαφώς ακολουθεί τις αντίστοιχες κινήσεις άλλων επιχειρήσεων του κλάδου που προχώρησαν σε ανάλογες μειώσεις τους τελευταίους μήνες.

Ο επικεφαλής της Microsoft σημειώνει πως η εταιρεία θα επιβαρυνθεί από αυτήν την εξέλιξη κατά 1,2 δισεκ. δολάρια που θα καλύψουν τις αποζημιώσεις και όλες τις αλλαγές που θα ακολουθήσουν. Τα οικονομικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους είναι προγραμματισμένο να ανακοινωθούν στις 25 Ιανουαρίου και η λογική λέει πως θα έχουν ξεφύγει των στόχων.

Υπενθυμίζεται πως η περσινή χρονιά έκλεισε για την εταιρεία με έσοδα 198 δισεκ. δολαρίων (λειτουργικά έσοδα 83 δισεκ.) και με το Microsoft Cloud να πηγαίνει εξαιρετικά καλά.

Οι προηγούμενες σημαντικές μειώσεις προσωπικού είχαν λάβει χώρα το 2009 (5.800 εργαζόμενοι) και 2014 (18.000 εργαζόμενοι). Η εξέλιξη αυτή δείχνει πως ακόμη και η Microsoft αντιμετωπίζει προβλήματα από το status quo της αγοράς και της παγκόσμιας οικονομίας και πως ακολουθεί τα βήματα των Meta και Amazon που προχώρησαν σε ανάλογες ενέργειες τους τελευταίους μήνες.

Ο ίδιος ο Nadella είχε προειδοποιήσει για την εξέλιξη αυτή, αφού σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν από μερικές ημέρες στο CNBC, σημείωσε πως η επόμενη διετία θα είναι γεμάτη δυσκολίες για τον κλάδο της τεχνολογίας.