Μενού
 hacker
Hacker | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Οι ολλανδικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι προχώρησαν στη σύλληψη γνωστού Ολλανδού hacker που είχε στην κατοχή του και έβγαλε προς πώληση προσωπικά δεδομένα σχεδόν όλων των κατοίκων της Αυστρίας! Συγκεκριμένα, η σύλληψη έγινε τον Μάιο του 2020, ωστόσο οι αρμόδιες Αρχές δεν είχαν προβεί σε καμία περαιτέρω ανακοίνωση μέχρι και σήμερα με στόχο να προστατέψουν την έρευνα που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Ο 25χρονος hacker είχε στην κατοχή του τα στοιχεία 9 εκατομμυρίων πολιτών, ενώ δήλωσε πως ήταν έτοιμος να διαπραγματευτεί την πώληση αντίστοιχων «πακέτων» και για την Ιταλία, την Ολλανδία και την Κολομβία.

Οι Αρχές άρχισαν να πλησιάζουν τον ύποπτο όταν ο ίδιος ανέβασε μια πληροφορία σε ένα online forum που συχνάζουν hackers. Αναφέρεται πως τα στοιχεία των πολιτών που είχαν διαρρεύσει περιελάμβαναν αρκετές πληροφορίες, όπως τα ονόματά τους, το φύλο, τη διεύθυνση κατοικίας, αλλά και την ημερομηνία γέννησης. Αν και για πολλούς όλα αυτά ίσως να μην φαίνονται πολλά και σημαντικά, αλλά φτάνουν για να μπορέσει να ξεκινήσει η διαδικασία για κάποια διαδικτυακή απάτη. 

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Αυστρίας σημείωσε πάντως πως «από τη στιγμή που αυτά τα δεδομένα διακινούνται ελεύθερα στο Διαδίκτυο, θα πρέπει να θεωρήσουμε σχεδόν βέβαιο πως έχουν πέσει είτε όλα, είτε μέρος τους, στα χέρια επιτήδειων και γι’ αυτό οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη διαδικτυακή τους παρουσία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA