Μενού
Φαίνεται πως και το Instagram κινείται προς τις επιβεβαιώσεις λογαριασμών με χρήματα (Πηγή εικόνας: Nerdchalk.com)
  • Α-
  • Α+

Φαίνεται πως η ιδέα έξτρα εσόδων του Έλον Μασκ για το Twitter με τις επιβεβαιώσεις λογαριασμών επί πληρωμή θα υλοποιηθεί και στο Instagram. Ο δισεκατομμυριούχος νέος ιδιοκτήτης του Twitter θέσπισε ένα νέο πλαίσιο επιβεβαίωσης των λογαριασμών της πλατφόρμας, με το ειδικό εικονίδιο να παρέχεται μεν σε λογαριασμούς που έχουν ελεγχθεί, αλλά μόνο εφόσον πληρώσουν στο ειδικό συνδρομητικό πακέτο Twitter Blue (με μηνιαίο κόστος 8-11 δολάρια). Κάτι αντίστοιχο φαίνεται πως εξετάζει και η Meta για το Instagram.

Σύμφωνα με προγραμματιστή που έχει αποκαλύψει στο παρελθόν αρκετές λειτουργίες πριν την ώρα τους, υπάρχει στον κώδικα της εφαρμογής ένα μέρος που δείχνει πως θα επιβεβαιώνονται οι λογαριασμοί έναντι πληρωμής και πως θα έχουν και στο Instagram έξτρα παροχές και λειτουργίες. Αυτό που αναφέρεται πάντως στα ρεπορτάζ είναι πως η Meta γνωρίζει τα προβλήματα που προέκυψαν από τις πρώτες αλλαγές του Twitter Blue και δεν θέλει να επαναλάβει κάτι τόσο ριψοκίνδυνο, ειδικά τη στιγμή που η εικόνα της εταιρείας έχει πληγεί αρκετά το τελευταίο διάστημα (και για τις μαζικές απολύσεις).

Κάτι που έχει επίσης ενδιαφέρον είναι να δούμε πως θα αντιμετωπίσει η ιδιοκτήτρια του Instagram τη μαύρη αγορά που υπάρχει γύρω από τους επιβεβαιωμένους λογαριασμούς, με χρήστες να αναζητούν απεγνωσμένα να αποκτήσουν το μπλε σύμβολο στον λογαριασμό τους, πληρώνοντας υψηλά ποσά σε τρίτες εταιρείες που με κάποιο τρόπο τους εξυπηρετούν. Και ίσως είναι μια ευκαιρία να ξεκαθαρίσει εδώ το τοπίο, αλλά και να υπάρξει μια ίση αντιμετώπιση προς όσους επιθυμούν και δικαιούνται το σύμβολο του επιβεβαιωμένου account.

Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχει κάποια επίσημη επιβεβαίωση από πλευράς Instagram ή Meta και μένει να δούμε στο επόμενο χρονικό διάστημα αν επρόκειτο για κάποιες δοκιμές και αλλαγές ή για ένα χαρακτηριστικό που ήρθε στη δημοσιότητα απλά πριν την ώρα του.