Μενού
Microsoft
Microsoft | Pixabay
  • Α-
  • Α+

Η συζήτηση των τελευταίων εβδομάδων στην αγορά της τεχνολογίας αφορά την τεχνητή νοημοσύνη και πως αυτή θα παίξει σημαντικό ρόλο στο σήμερα και το αύριο. Το ChatGPT έχει καταφέρει να κλέψει τις εντυπώσεις με τις απαντήσεις που δίνει στα καθημερινά ερωτήματα και η Microsoft δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Μετά και την ανακοίνωση μιας επένδυσης 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στην πλατφόρμα και στην τεχνητή νοημοσύνη γενικότερα, η αμερικανική εταιρεία του Redmond την ενσωματώνει και στα προϊόντα της και συγκεκριμένα σε Bing και Edge Browser.

Σε παρουσίαση που έκανε στα γραφεία της, η αμερικανική εταιρεία έδειξε ένα δείγμα του πως δουλεύει πλέον το μοντέλο της τεχνητής νοημοσύνης και πως θα αλλάξει το χώρο των αναζητήσεων. Συγκεκριμένα, μικρή μερίδα χρηστών (αν σας ενδιαφέρει να μπείτε κι εσείς, κάντε εγγραφή εδώ) απολαμβάνει ήδη τη νέα αυτή έκδοση του Bing, το οποίο μέχρι και σήμερα δεν είχε καταφέρει να συγκεντρώσει μεγάλα μερίδια αγοράς. Πλέον, η Microsoft φιλοδοξεί να κάνει τη διαφορά, προσφέροντας κάτι παραπάνω από απλά αποτελέσματα.

Ουσιαστικά το Bing, σε κάθε σας αναζήτηση, προσφέρει μεν τα κλασικά αποτελέσματα, αλλά εμπλουτισμένα. Από την άλλη, εκμεταλλευόμενο την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει στην τεχνητή νοημοσύνη, προσφέρει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα μέσα από τον ίδιο τον browser του χρήστη. Ο Yusuf Mehdi της Microsoft τόνισε πως οι σημερινές μηχανές αναζήτησης προσφέρουν απαντήσεις για απλά ερωτήματα (πχ. κόστος αεροπορικών ταξιδιών από την περιοχή Α στην περιοχή Β), αλλά δεν μπορούν να δημιουργήσουν μια πιο ολοκληρωμένη πρόταση. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, το Bing φιλοδοξεί -με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης- να απαντάει και στο πιο σύνθετο ερώτημα του στιλ «πρότεινέ μου το κατάλληλο πρόγραμμα για ένα 5ημερο ταξίδι από την περιοχή Α στην περιοχή Β.

Κάτι που έχει βοηθήσει τη Microsoft να διαφοροποιήσει το Bing από την απλή εφαρμογή του ChatGPT είναι πως η πλατφόρμα της αμερικανικής εταιρείας θα κάνει κι εκείνη ερωτήσεις για να σας καθοδηγήσει καλύτερα σε αυτό που θέλετε. Ακόμη, το Bing θα είναι σαφώς πιο ενημερωμένο από το ChatGPT, καθώς περιλαμβάνει πληροφορίες και από το 2021 κι έπειτα.

Ο νέος Edge browser θα ξεκινήσει να διατίθεται σε σύντομο χρονικό διάστημα μέσω ενημέρωσης των Windows, ενώ το νέο Bing αναμένεται στο άμεσο μέλλον.