Μενού
Η Meta ακολουθεί το βήμα του Twitter και λανσάρει συνδρομητικό πακέτο παροχών (Πηγή εικόνας: Express Photo)
  • Α-
  • Α+

Φαίνεται πως τα συνδρομητικά πακέτα στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης θα μας απασχολήσουν αρκετά στο μέλλον, αφού μετά το Twitter και το Twitter Blue, ήρθε η ώρα της Meta να ανακοινώσει κάτι παρόμοιο για τα Facebook και Instagram. Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ αποκάλυψε μέσα από ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό πως σύντομα οι χρήστες θα μπορούν να πληρώσουν για να εξασφαλίσουν κάποια παραπάνω προνόμια.

Το κόστος της συνδρομής είναι 11,99 δολάρια το μήνα (ή 14,99 αν η εγγραφή γίνει από τρίτη πλατφόρμα, πχ. το iOS) και σε μηνιαία βάση αρχικά θα προσφέρεται με αυτό το ποσό η επίσημη πιστοποίηση του λογαριασμού. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως οι χρήστες θα μπορούν να αγοράσουν το μπλε «τικ» που υπάρχει δίπλα από τα ονόματα μεγάλων accounts και το οποίο πιστοποιεί την αυθεντικότητά τους.

Η διαδικασία πιστοποίησης γίνεται μέσα από ένα απλό κρατικό έγγραφο, το οποίο πρέπει να κατατεθεί στην αρμόδια υπηρεσία για να αποδεικνύεται πως ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού είναι άνω των 18 ετών. Απλά, εδώ η Meta τονίζει πως αν ο χρήστης αλλάξει μετά την πιστοποίηση όνομα ή avatar θα χρειαστεί να περάσει ξανά τη διαδικασία. Σε δεύτερη φάση, οι συνδρομητές θα έχουν πρόσβαση σε καλύτερη εξυπηρέτηση, αλλά πιο άμεση πρόσβαση σε θέματα τεχνικής υποστήριξης.

Τέλος, στους συνδρομητές θα προσφέρονται 100 δωρεάν stars κάθε μήνα για να τα προσφέρουν στους αγαπημένους τους δημιουργούς. Ο Ζούκερμπεργκ δήλωσε πως αυτή η εξέλιξη θα προσφέρει περισσότερο αυθεντικό περιεχόμενο και ασφάλεια για τους πάντες. Η υπηρεσία Meta Verified (όπως θα είναι το επίσημο όνομα) θα ξεκινήσει από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες αγορές, χωρίς να υπάρχει ακόμη κάτι πιο συγκεκριμένο.