Μενού
Το TikTok μειώνει τις ώρες που παρακολουθούν οι ανήλικοι το περιεχόμενό του.
  • Α-
  • Α+

Το TikTok απαντάει επιτέλους στις ανησυχίες των γονέων από όλο τον κόσμο για τις ώρες που δαπανούν οι ανήλικοι στην πλατφόρμα. Η εταιρεία της εν λόγω υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές για τους ανήλικους χρήστες και πολλά εργαλεία για τους γονείς τους.

Σε πρώτη φάση, το TikTok θα εφαρμόσει αυτόματα ένα όριο χρήσης 60 λεπτών την ημέρα σε όλους τους λογαριασμούς ανηλίκων. Το όριο αυτό θα μπορεί να προσπεραστεί και να αλλαχθεί από τους χρήστες με πολλές επιλογές, όπως πχ. την ενημέρωση για παραμονή πάνω από 100 λεπτά στο περιεχόμενο. Ταυτόχρονα, οι γονείς θα έχουν τον πλήρη έλεγχο του τι βλέπει το παιδί τους και θα μπορούν να κάνουν τα σχετικά κλειδώματα με κωδικό.

Έτσι, θα μπορούν πχ. να ορίζουν το πόση ώρα θα έχει δυνατότητα πρόσβασης το παιδί πέραν του κλασικού 60λεπτου, αλλά και να ρυθμίσουν ανάλογα τη χρήση τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα. Μάλιστα, το πάνελ ελέγχου της εφαρμογής θα προσφέρει πληροφορίες για το πόσες και ποιες μέρες άνοιξε το παιδί τη σχετική ομώνυμη εφαρμογή, αλλά και πόση ώρα σπατάλησε κάθε φορά. Τέλος, το πιο σημαντικό είναι πως οι γονείς θα μπορούν να έχουν πλήρη επίγνωση του περιεχομένου που παρουσιάζεται στον λογαριασμό του παιδιού τους, αλλά και να βλέπουν τι παρακολουθεί ανά πάσα χρονική στιγμή.

Σε όλους τους χρήστες θα εφαρμοστούν, από την άλλη, κανόνες και υπενθυμίσεις για το χρόνο ύπνου, ενημερώνοντάς τους πχ. ότι έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις ανεκτές ώρες κατανάλωσης περιεχομένου και πως πρέπει να ξεκουραστούν.

Οι παραπάνω αλλαγές έρχονται μετά από μελέτες που έγιναν από την εταιρεία Digital Wellness Lab στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Βοστώνης και τουλάχιστον δείχνουν πως θα μειωθεί η τρομακτικά μεγάλη έκθεση των παιδιών στο περιεχόμενο που ανεβαίνει στο TikTok.

H εταιρεία της πλατφόρμας σημειώνει ότι από την έναρξη των δοκιμών εφαρμογής αυτών των μέτρων είδε αύξηση της τάξης του 234% στη χρήση των εργαλείων περιορισμών από τους γονείς.

  • 1