Μενού
Η τεχνολογία στο πλευρό των χρηστών και για περιπτώσεις ανάγκης.
  • Α-
  • Α+

Το δυστύχημα στα Τέμπη έδειξε την ανάγκη που έχουμε για καλύτερη χρήση της τεχνολογίας σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Ο δημιουργός Χρήστος Αποστόλου έφτιαξε μία ειδική εφαρμογή με την ονομασία PANICosGR, η οποία βοηθάει τον χρήστη να στείλει ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα έκκλησης για βοήθεια, όταν καταστεί η ανάγκη αυτή.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για εγκατάσταση σε κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό Android, μέσω του σχετικού αρχείου που θα βρείτε εδώ. Στην περίπτωση που χρειαστείτε ανάγκη, μπορείτε να πατήσετε παρατεταμένα ένα κόκκινο πλήκτρο και στην συνέχεια η συσκευή θα πληκτρολογήσει για λογαριασμό σας ένα γραπτό μήνυμα της μορφής «χρειάζομαι επειγόντως βοήθεια».

Μαζί με το κείμενο αυτό, θα στείλει αυτόματα και τις συντεταγμένες που εντοπίζεται το σήμα σας (μέσω GPS) στην επαφή έκτακτης ανάγκης που έχετε ρυθμίσει. Αν χρειαστεί, με το μήνυμα μπορεί να αποσταλεί αυτόματα και ένα ηχητικό μήνυμα διάρκειας έως και ενός λεπτού.

Ο ίδιος ο δημιουργός σημειώνει στην επίσημη σελίδα της εφαρμογής ότι μπορεί να αξιοποιηθεί σε οποιονδήποτε κίνδυνο, ακόμη και στις περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας. Όπως τονίζει, ο άνθρωπος που βρίσκεται σε κίνδυνο πανικοβάλλεται και στη στιγμή εκείνη δεν έχει την ψυχραιμία να επικοινωνήσει όπως πρέπει με τους δικούς του ανθρώπους. 

Μέσα στη σελίδα της εφαρμογής υπάρχει και ένα live demo για να δείτε πως ακριβώς δουλεύει το app και τι σήμα και μήνυμα θα στείλει στα δικά σας άτομα, αν το επιλέξετε. Μετά την εγκατάσταση θα πρέπει να ορίσετε την επαφή σας για περιστατικά έκτακτης ανάγκης από τη λίστα που έχετε περασμένη στο κινητό σας τηλέφωνο και έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε όποτε θέλετε.

Έπειτα, το κόκκινο κουμπί είναι διαθέσιμο για πάτημα, όποτε το επιλέξετε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA