Μενού
Η Apple προσεγγίζει εκ νέου τους φίλους της κλασικής μουσικής.
  • Α-
  • Α+

Η Apple έχει ασχοληθεί με την κλασική μουσική εδώ και περίπου 2 χρόνια, όταν και προσέγγισε και αγόρασε την εφαρμογή ροής μουσικής Primephonic. Φαίνεται πως η αμερικανική εταιρεία ρίχνει τα δίχτυα της προς το κοινό που απολαμβάνει το συγκεκριμένο είδος και έτσι ανακοίνωσε το Apple Music Classical, μία νέα εφαρμογή που θα διατεθεί σε κινητά με λειτουργικό iOS από τις 28 του τρέχοντος μήνα.

Το Apple Music Classical θα είναι διαθέσιμο για όλες τις συσκευές με λειτουργικό iOS 15.4 ή νεότερο, ενώ μία έκδοση για το Android θα ακολουθήσει στο επόμενο χρονικό διάστημα. Στη βιβλιοθήκη μουσικής του θα περιλαμβάνονται πάνω από 5 εκατομμύρια κομμάτια, μέσα στα οποία και μερικά από τα πλέον διάσημα στην ιστορία. Το stream θα φτάνει στα επίπεδα των 192 kHz/24-bit και χιλιάδες κλασικά κομμάτια θα υποστηρίζουν και χωρικό ήχο.

Η Apple θα προσφέρει ακόμη μερικά αποκλειστικά κομμάτια, ενώ μέσα στο ειδικό ψηφιακό κατάστημα της εφαρμογής θα υπάρχουν πληροφορίες για τους συνθέτες, το βιογραφικό τους, άλλα δείγματα της δουλειάς τους και πάνω από 700 έτοιμες playlists έτοιμες να τις επιλέξετε. Η εφαρμογή θα έχει ίδιο σχεδιασμό με το Apple Music με λίγο διαφορετική γραμματοσειρά.

Στο κεντρικό μενού υπάρχουν τέσσερις επιλογές: μία για άμεση ακρόαση, μία για πλοήγηση, μία για πρόσβαση στη βιβλιοθήκη και μία για την αναζήτηση. Προς το παρόν έγινε γνωστό πως δεν θα υπάρξει ακόμη ξεχωριστή έκδοση για το iPad, οπότε οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αρκεστούν στην έκδοση της εφαρμογής για το iPhone

Κάτι που αξίζει να σημειωθεί είναι πως οι συνδρομητές του Apple Music θα έχουν πρόσβαση στη βιβλιοθήκη του Apple Music Classical, ενώ προς το παρόν δεν θα υπάρχει η δυνατότητα για κατέβασμα τραγουδιών στη συσκευή, έτσι ώστε ο κάτοχός της να μπορεί να τα ακούσει όσο δεν βρίσκεται συνδεδεμένος στο διαδίκτυο.