Μενού
zuckerberg
Μαρκ Ζούκερμπεργκ | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Σε μία πολύ σημαντική ανάρτηση προχώρησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, σχετικά με το μέλλον αρκετών εργαζομένων στην κολοσσό τεχνολογίας. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα προχωρήσει σε έναν γύρο απολύσεων, οι οποίες θα ανέρχονται στις 10.000, καθώς η εταιρεία συνεχίζει να χάνει τη δυναμική της και να περιορίζει τα έξοδά της σε μία δύσκολη, οικονομικά, περίοδο. Αξιο αναφοράς είναι ότι μητρική εταιρεία Meta του Facebook επιβεβαίωσε ότι θα περικόψει 10.000 θέσεις εργασίας τους επόμενους μήνες, πέρα ​​από τις 11.000 που περικόπηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο, συρρικνώνοντας τον αριθμό του προσωπικού της κατά 13%.

Συνολικά, οι περικοπές αντιπροσωπεύουν λίγο λιγότερο από το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού της εταιρείας των 86.000 ατόμων. Ο ιδρυτής της Μαρκ Ζούκερμπεργκ έκανε την ανακοίνωση στη σελίδα του στο Facebook, κοινοποιώντας το εσωτερικό υπόμνημα που έστειλε στους υπαλλήλους του. Στις ΗΠΑ, οι ομάδες στρατολόγησης θα είναι οι πρώτες που θα δουν τις θέσεις εργασίας να μειώνονται. Στις τεχνολογικές ομάδες οι περικοπές στις θέσεις εργασίας θα ξεκινήσουν στα τέλη Απριλίου και στους επιχειρηματικούς κλάδους από τον Μάιο.

«Συνολικά, αναμένουμε να μειώσουμε το μέγεθος της ομάδας μας κατά περίπου 10.000 άτομα και να κλείσουμε περίπου 5.000 επιπλέον ανοιχτούς ρόλους που δεν έχουμε προσλάβει ακόμη. Θα είναι δύσκολο και δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγουμε. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να πούμε αντίο σε ταλαντούχους και παθιασμένους συναδέλφους που ήταν μέρος της επιτυχίας μας», είπε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

https://www.facebook.com/zuck/posts/pfbid0382gobPjUPCEGVWwrJJvuNCEhoZHgxT1q9mm3BMm9hMYKKqSxj2zaqaPeYBw3GFFel

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA