Μενού
Τα προβλήματα για το TikTok εντός ΗΠΑ δεν έχουν σταματημό.
  • Α-
  • Α+

Μετά τον έντονο προβληματισμό που έχει προκαλέσει η επεξεργασία δεδομένων Αμερικανών και Ευρωπαίων πολιτών, το TikTok έχει να αντιμετωπίσει άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα. Η τωρινή κυβέρνηση των ΗΠΑ φέρεται να απαιτεί από τους ιδιοκτήτες της ByteDance να πουλήσουν τα μερίδιά τους για να συνεχίσει να λειτουργεί η σχετική εφαρμογή εντός των ΗΠΑ.

Όπως σημειώνει η Wall Street Journal, το αίτημα αυτό έρχεται από την Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων, η οποία και είναι υπεύθυνη να μελετάει τους κινδύνους σε επίπεδο εθνικής ασφάλειας. Μάλιστα, έχει ήδη αποφασιστεί ένα πλαίσιο ενεργειών στην περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί με τον επιθυμητό τρόπο η διαδικασία και φαίνεται πως το TikTok βρίσκεται μπροστά στο μεγαλύτερο κίνδυνο που έχει συναντήσει ποτέ για την τεράστια αγορά της Αμερικής.

Ήδη οι Κυβερνήτες των ΗΠΑ απαγορεύεται να έχουν την εφαρμογή εγκατεστημένη στο υπηρεσιακό τους τηλέφωνο, καθώς εκφράζονται φόβοι σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων από την ίδια την πλατφόρμα. Η κυβέρνηση Τραμπ είχε προσπαθήσει (ανεπιτυχώς) να απαγορεύσει το TikTok από τους πολίτες της χώρας και φαίνεται πως η εξέλιξη αυτή μπαίνει ξανά στο κάδρο.

Η ByteDance κλήθηκε προσφάτως να παρουσιάσει ένα αναλυτικό πλάνο με το πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των χρηστών και πως σκοπεύει να απαγορεύσει στην κινεζική κυβέρνηση την οποιαδήποτε πρόσβαση σε αυτά. Ωστόσο, έκτοτε δεν είχαμε κάποια ουσιαστική εξέλιξη και οι τελευταίες κινήσεις των ΗΠΑ δείχνουν πως δεν κατέληξαν σε κάποια συμφωνία.

Στο όλο σενάριο φαίνεται πως παίζει σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι η ByteDance ελέγχεται αυτήν την περίοδο από το FBI και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για την παρακολούθηση 2 δημοσιογράφων των Financial Times και του BuzzFeed News, αλλά και οικείων προσώπων τους.

Για την υπόθεση, η εταιρεία είχε προχωρήσει στην απόλυση τεσσάρων υπαλλήλων, αλλά οι Αρχές των ΗΠΑ θεωρούν πως αυτή ήταν μία κίνηση αντιπερισπασμού, καθώς θεωρούν πως αποκλείεται να πήραν μόνοι τους μια τόσο επικίνδυνη πρωτοβουλία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA