Μενού
Το Microsoft Office αναμένεται να γίνει σύντομα αρκετά πιο… έξυπνο.
  • Α-
  • Α+

Η Microsoft είχε ανακοινώσει εδώ και καιρό την πρόθεσή της να φέρει την τεχνητή νοημοσύνη σε επαγγελματικό επίπεδο για να βοηθήσει τους χρήστες να ολοκληρώνουν ταχύτερα τη δουλειά τους. Έτσι, σε πρόσφατη εκδήλωση που έλαβε χώρα στα γραφεία της, η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε το Copilot, την ενσωμάτωση δηλαδή του ΑΙ στη σουίτα εφαρμογών Office και Microsoft 365.

To Microsoft Copilot έχει δημιουργηθεί με στόχο να βοηθήσει τους επαγγελματίες να φτιάχνουν πιο γρήγορα παρουσιάσεις, να βρίσκουν πιο εύκολα σχετική αλληλογραφία και να απαντούν ταχύτερα στα mails τους.

Ο μηχανισμός του Copilot τροφοδοτείται από το GPT-4 της OpenAΙ και ουσιαστικά θα εμφανίζεται στο πλαϊνό τμήμα των προγραμμάτων του Microsoft 365 σε μια μορφή που θα θυμίζει αυτά που βλέπουμε σε όλες τις σχετικές πλατφόρμες υποστήριξης μέχρι και σήμερα, στη λογική του chatbot. Με τη βοήθεια του Copilot, οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργήσουν ταχύτερα έγγραφα ή και να ενσωματώνουν πιο δημιουργικά γραφήματα στις παρουσιάσεις τους.

Ακόμη, ο μηχανισμός θα μπορεί να προσφέρει άμεσα περισσότερες πληροφορίες για ένα επερχόμενο ραντεβού που έχει προγραμματιστεί μέσω του Microsoft Teams, ενώ στο word μπορεί να ετοιμάσει και ένα ολόκληρο κείμενο βάσει εντολών που θα του δοθούν. Έπειτα, ο χρήστης μπορεί να κάνει τις σχετικές διορθώσεις πριν το χρησιμοποιήσει ή το αποστείλει κάπου. 

Για όσους χρησιμοποιούν το Teams, το Copilot θα μπορεί μέχρι και να απομαγνητοφωνεί συζητήσεις που έχουν γίνει και να κάνει και υπενθυμίσεις για πράγματα που ίσως έχουν ξεχαστεί ή έχουν χαθεί αν κάποιος συνδεθεί αργότερα σε μία online συνάντηση. Η χρονική στιγμή που γίνονται αυτές οι ανακοινώσεις μόνο τυχαία δεν είναι, πάντως, μιας και προσφάτως η Google αποκάλυψε κάτι παρόμοιο για το Google Workspace.

Στην παρούσα φάση, η Microsoft δοκιμάζει το Copilot με 20 πελάτες της και θα το ανοίξει περαιτέρω τους επόμενους μήνες. Μένει βέβαια να δούμε και την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει σε αυτήν την παροχή, η οποία φιλοδοξεί να της δώσει ακόμη περισσότερους πελάτες στην γνωστή σουίτα εφαρμογών. 

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την παρουσίαση της Microsoft για το πως βλέπει το μέλλον της εργασίας, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, στον παρακάτω player.