Μενού
Meta Verified
Meta Verified | Getty
  • Α-
  • Α+

Η Meta ξεκινάει και επίσημα τη λειτουργία του συνδρομητικού πακέτου υπηρεσιών της για τους χρήστες του Facebook και του Instagram. Όχι, δεν θα γίνουν οι δύο πλατφόρμες συνδρομητικές και θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν. Ωστόσο, όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν κάποια παραπάνω προνόμια, θα πρέπει να πληρώνουν ένα μηνιαίο αντίτιμο.

Η γνωστή εταιρεία ανακοίνωσε το Meta Verified, ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε να εφαρμόζεται για τις δύο πλατφόρμες από τις ΗΠΑ και τη Νέα Ζηλανδία και κοστίζει 11,99 δολάρια το μήνα (αν εγγραφείτε από το site) ή 14.99 το μήνα (αν εγγραφείτε από κινητό τηλέφωνο). Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι απαραίτητα άνω των 18 ετών, να έχουν ενεργοποιημένη την ασφάλεια δύο επιπέδων στον λογαριασμό τους και να μπορούν να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία τους με τη χρήση κάποιου κρατικού εγγράφου (πχ. ταυτότητα).

Το πρόγραμμα προσφέρει το κλασικό μπλε εικονίδιο επιβεβαίωσης των στοιχείων λογαριασμού (που ουσιαστικά μέχρι σήμερα ήταν προνόμιο των διασήμων), αλλά και ξεχωριστή τεχνική υποστήριξη με άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων και 100 Stars για να τα χαρίσετε στους αγαπημένους σας δημιουργούς (στη λογική υποστήριξης). Η εξέλιξη αυτή φαίνεται πως ακολουθεί τα βήματα του Twitter, όπου και η ομάδα του Ελον Μασκ παρέχει κάποιες παρόμοιες υπηρεσίες στους συνδρομητές του Twitter Blue.

Αυτό που σημειώνουν οι επικεφαλής της Meta, πάντως, είναι πως αν περάσει κάποιος τη διαδικασία επιβεβαίωσης και θελήσει μετά να αλλάξει φωτογραφία προφίλ, όνομα, username ή και ημερομηνία γέννησης, θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι να τα δουν να εμφανίζονται σε φίλους και ακόλουθους. Μάλιστα, στις περισσότερες των περιπτώσεων θα χρειάζεται να περάσει ξανά τη διαδικασία πιστοποίησης.

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία εκτίμηση για το πότε θα εμφανιστεί το πρόγραμμα προς τις αγορές της Ευρώπης και ειδικότερα της Ελλάδας. Αναμένουμε νεότερα…

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA