Μενού
Οι χρήστες που θέλουν περισσότερα προνόμια και λειτουργίες στο Twitter, καλούνται να πληρώσουν (Πηγή εικόνας: CNN)
  • Α-
  • Α+

Το Twitter Blue είναι το μεγάλο σχέδιο του Έλον Μασκ για να αυξήσει τα έσοδα του Twitter και πλέον, μετά τις μεγάλες αγορές του πλανήτη, προσφέρεται σχεδόν σε όλους και σε όλες. Έτσι, μπορείτε να κάνετε από σήμερα εγγραφή και να πληρώσετε με ένα από τα δύο διαθέσιμα πακέτα. Το πρώτο κοστίζει €84 για τον ένα χρόνο (δηλαδή €7/μήνα) και το δεύτερο κοστίζει €8 το μήνα.

Τι προσφέρει τώρα το Twitter Blue; Αρχικά, δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να επιβεβαιώσει τον λογαριασμό του και να πάρει το πολυπόθητο μπλε εικονίδιο που μέχρι σήμερα είχαν μόνο οι διάσημοι. Σε δεύτερο επίπεδο προσφέρει δυνατότητα επεξεργασίας ενός tweet, ανέβασμα video σε ανάλυση 1080p, διαφορετικό μηχανισμό πλοήγησης, μεγαλύτερες ευκολίες στη χρήση της πλατφόρμας και αναρτήσεις μέχρι και 4000 χαρακτήρες.

Ακόμη, σε όσες συζητήσεις συμμετέχει, θα βλέπει τις απαντήσεις του (μαζί με αυτές των υπολοίπων επιβεβαιωμένων χρηστών) να εμφανίζονται πιο ψηλά, ενώ στην εφαρμογή θα του βγαίνουν 50% λιγότερες διαφημίσεις. Τέλος, θα μπορεί να έχει πρώτος πρόσβαση σε νέα χαρακτηριστικά του Twitter, πριν φτάσουν σε όλους τους υπολοίπους. 

https://twitter.com/TwitterBlue/status/1638988196380827651

Το ανανεωμένο Twitter Blue εμφανίστηκε τον Νοέμβριο, ωστόσο αμέσως εμφάνισε πολύ σοβαρές «παιδικές ασθένειες» και έτσι η εταιρεία του Μασκ αναγκάστηκε να το «παγώσει» και να δουλέψει αρκετά σε πολλαπλά επίπεδα. Κάτι που έχει τρομερό ενδιαφέρον είναι πως οι χρήστες που είχαν ήδη το μπλε εικονίδιο στο προφίλ τους (και άρα είχαν επιβεβαιώσει την ταυτότητά τους) θα το χάσουν και για να το αποκτήσουν ξανά θα πρέπει να πληρώσουν.

https://twitter.com/verified/status/1639029459557679104

Όπως ήταν λογικό, πάντως, αρκετοί διάσημοι εξέφρασαν ήδη την αντίθεσή τους, αναφέροντας μάλιστα πως μπορεί ο οποιοσδήποτε να πληρώνει μία μηνιαία συνδρομή να ξεγελάει τους πάντες με ένα παρόμοιο όνομα με το δικό τους. Μένει να δούμε αν θα υπάρξει αντίδραση επ’ αυτού από μεριάς Twitter.