Μενού
Το Zoom είναι το επόμενο πρόγραμμα επικοινωνίας που ενισχύεται από την τεχνητή νοημοσύνη.
  • Α-
  • Α+

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας και έτσι την συναντούμε ολοένα και περισσότερο μπροστά μας σε δημοφιλή προγράμματα και πλατφόρμες. Η επόμενη μεγάλη (και σημαντική) στάση μας είναι στο Zoom, ένα πρόγραμμα επικοινωνίας που έγινε ιδιαίτερα αγαπητό κατά τη διάρκεια των lockdowns και πλέον αποτελεί εργαλείο κάθε σύγχρονης εταιρείας που λειτουργεί (και) με τηλεργασία.

Η Zoom έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό το Zoom IQ και πλέον έρχεται να το προσφέρει με ακόμη περισσότερες λειτουργίες. Η πλατφόρμα θα αξιοποιεί το γλωσσικό μοντέλο LLM της OpenAI για να συγκεντρώνει σημειώσεις από συναντήσεις, να δημιουργεί ανασκοπήσεις συζητήσεων, να γράφει πρόχειρο κείμενο στο chat και να βοηθάει στο κομμάτι της σύνταξης μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τις πολλές ανακοινώσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα για αυτόν τον τομέα από εταιρείες κολοσσούς του διαδικτύου και της τεχνολογίας, όπως οι Microsoft και Google. H Microsoft ειδικότερα ανακοίνωσε πρόσφατα κάποιες παρόμοιες λειτουργίες με το πρόγραμμα Copilot, ενώ η Google την ενσωμάτωση λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης σε όλη τη σουίτα εφαρμογών της, όπως το Gmail και το Google Docs

Η επιλογή του LLM για τις διάφορες πλατφόρμες μόνο τυχαία δεν είναι, αφού έχει τη δυνατότητα να επεξεργάζεται και να αναλύει σε σύντομο χρονικό διάστημα μεγάλο όγκο πληροφορίας και να προσφέρει προτάσεις και λύσεις σε οτιδήποτε ζητήσει ο χρήστης. Το Zoom IQ θα μπορεί να δώσει στον χρήστη πληροφορίες σε ενότητες, να μεταδώσει σημαντικά σημεία από εγγραφές. Για παράδειγμα, αν έχετε καθυστερήσει σε μια online συνάντηση, θα μπορεί να σας προσφέρει μια γρήγορη ανασκόπηση των πιο σημαντικών σημείων και να κάνει ακόμη και ερωτήσεις εκ μέρους σας.

Με τη χρήση του εργαλείου πίνακα, το Zoom IQ μπορεί ακόμη και να απαντάει στο chat εκ μέρους σας, αλλά και να κρατάει ακόμη και να σημειώσεις στην περίπτωση που έχετε σκοπό να φύγετε από ένα meeting στο μέσο της. Τέλος, αν ο λογαριασμός σας στο Zoom είναι συνδεδεμένος με το online ημερολόγιό σας, μπορεί να προγραμματίσει άμεσα τα επόμενα ραντεβού ή και να συντάξει άμεσα ένα σχετικό mail για την επόμενη online συνάντησή σας.

Η εταιρεία πίσω από το Zoom σημειώνει πως οι νέες λειτουργίες του Zoom IQ θα αρχίσουν να εμφανίζονται σε επιλεγμένο αριθμό χρηστών κάποια στιγμή μέσα στον Απρίλιο και στη συνέχεια θα γίνουν διαθέσιμες σε όλους.