Μενού
Τι θα δούμε στο φετινό I/O 2023, το ετήσιο συνέδριο της Google;
  • Α-
  • Α+

H Google αναμένεται να κάνει αρκετές ανακοινώσεις στο ετήσιο συνέδριό της που ξεκινάει στις 10 Μαΐου. Το Google I/O 2023 θα είναι η κατάλληλη ευκαιρία για την εταιρεία να ανοίξει τα χαρτιά της σε όλα τα επίπεδα και να δείξει στην αγορά τι θα προσφέρει στους καταναλωτές το επόμενο χρονικό διάστημα. Οι φήμες και οι εικασίες μέχρι και σήμερα είναι αρκετές, οπότε ας πάμε να δούμε τι θα πρέπει να περιμένουμε.

Pixel Fold

Αρχικά, έχουμε ήδη την επίσημη επιβεβαίωση για το νέο αναδιπλούμενο smartphone της εταιρείας, το Google Pixel Fold. Η συσκευή θα κυκλοφορήσει κάπου τον Ιούνιο με τιμή από τα 1.700 δολάρια και θα έχει στο εσωτερικό της ένα Google Tensor G2 Chip, αλλά και 12GB RAM. Οι κάμερές του θα βασίζονται στο Google Pixel 6 και θα κάνουν ένα άλμα πιο πάνω στα των επιδόσεων. Μάλιστα, εικάζεται πως η Google θα ανακοινώσει παράλληλα και μια σειρά από αναβαθμίσεις μέσω τεχνητής νοημοσύνης.

Pixel 7A

Το νέο Pixel smartphone εικάζεται πως θα παρουσιαστεί στο συνέδριο και θα βελτιώνει διάφορα ζητήματα που είδαμε στα προηγούμενα μοντέλα. Η οθόνη του θα είναι ταχύτερη (90Hz) και θα υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση και η κεντρική του κάμερα αναμένεται να είναι στα 64MP. Στο εσωτερικό του εκτιμάται πως θα δούμε τον Google Tensor G2 και 8GB RAM.

Pixel Tablet

Το νέο Pixel Tablet αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του και ήδη αρκετές πληροφορίες έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Το μόνο που μένει να δούμε είναι η ακριβής του τιμή αλλά και μερικά χαρακτηριστικά. Από πλευράς SoC θα έχει το Tensor G2, ενώ αναμένουμε μία οθόνη στις 11 ίντσες με 8GB RAM, 128GB αποθηκευτικού χώρου και μία τιμή από τα 600 ευρώ για την αγορά της Ευρώπης. 

Android 14

Η πιο σημαντική ανακοίνωση στα του software θα είναι λογικά αυτή του Android 14, όπου θα δούμε κάποιες νέες πληροφορίες για τη νεότερη έκδοση του λειτουργικού. Αναμένονται ανακοινώσεις για τη σταθερότητα, την ασφάλεια και τις λειτουργίες διαμοιρασμού, ενώ ίσως έχουμε και κάποιες πληροφορίες για αλλαγές στο περιβάλλον χρήσης.

Pixel 8

Εννοείται πως η Google δεν θα αφήσει και ανεκμετάλλευτο το γεγονός του ότι ετοιμάζει ήδη το επόμενο smartphone στη σειρά Pixel και λογικά θα γνωρίσουμε για πρώτη φορά (με ελάχιστες πληροφορίες όμως) το Google Pixel 8.

Pixel Watch 2

Τέλος, οι αναφορές των τελευταίων ημερών σημειώνουν πως θα δούμε για πρώτη φορά και το δεύτερο smartwatch της εταιρείας. Πρόκειται για μια ανανέωση της σειράς με καλύτερο επεξεργαστή, περισσότερες λειτουργίες και σίγουρα πιο μοντέρνο σχεδιασμό.