Μενού
Η Google συνεχίζει την αντεπίθεσή της σε όλες τις κατηγορίες φορητών συσκευών.
  • Α-
  • Α+

Η Google δεν φαίνεται διατεθειμένη να σταματήσει την επένδυση σε φορητές συσκευές και έτσι ανακοίνωσε στο πλαίσιο του πρόσφατου συνεδρίου της (Google I/O) προϊόντα σε τρεις κατηγορίες, στα smartphones, στα foldables και στα tablets. Ας τα δούμε αναλυτικά.

Google Pixel 7a: Έρχεται με Tensor G2

To νέο smartphone Google Pixel 7a έρχεται να συνεχίσει την πορεία του Pixel 6a με βελτιώσεις σε πολλαπλά επίπεδα. Στο εσωτερικό του συναντάμε το Tensor G2 SoC που προωθεί το τελευταίο διάστημα η Google ολοένα και περισσότερο και χρησιμοποιεί πολλά μοντέλα εκμάθησης μέσω τεχνητής νοημοσύνης.

Από τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά έχουμε 8GB μνήμης RAM, 128GB αποθηκευτικού χώρου, οθόνη OLED 6.1 ιντσών με ανάλυση FHD+ (2400x1080 pixels) και ανανέωση έως και στα 90Hz. Η συσκευή θα είναι αδιάβροχη κατά IP67, θα υποστηρίζει ταχεία ενσύρματη και ασύρματη φόρτιση και θα κυκλοφορήσει σε τρία χρώματα.

https://youtu.be/bsYWQWj-dAM


Google Pixel Fold: Με τιμή από 1.799 δολάρια

Το πρώτο foldable smartphone της Google είναι γεγονός, όπως μαρτυρούσαν και οι φήμες των τελευταίων μηνών. Το Google Pixel Fold έχει ένα νέο ενισχυμένο μηχανισμό άρθρωσης, είναι αδιάβροχο κατά IPX8, ζυγίζει 283 γραμμάρια και η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 4821mAh.

Ως SoC βλέπουμε κι εδώ τον Tensor G2, μαζί με 12GB RAM και 256/512GB αποθηκευτικού χώρου. Συνολικά, η συσκευή έχει πέντε κάμερες στο μπροστινό και πίσω τμήμα και η αναδιπλούμενη οθόνη του έχει διαγώνιο 7.6 ιντσών και είναι τεχνολογίας OLED με ανάλυση 2208x1840 pixels.

Η εξωτερική οθόνη είναι OLED στις 5.8 ίντσες με μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης έως και τα 120Hz. To Google Pixel Fold ξεκινάει από τα 1.799 δολάρια και θα ξεκινήσει να πωλείται από τον επόμενο μήνα στις ΗΠΑ με δώρο το Google Pixel Watch για όσους κάνουν προ-παραγγελία.

https://youtu.be/9wobcM-WPQk

Google Pixel Tablet: Έρχεται με βάση φόρτισης-ηχείο

Η κατηγορία των tablets δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητη την Google που παρουσίασε το Google Pixel Tablet της. Το κυρίως σώμα του είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, έχει στο πίσω μέρος κάμερα εφάμιλλη των Google Pixel smartphones και η οθόνη του είναι LCD IPS με διαγώνιο 10,95 ιντσών και ανάλυση 2560x1600 pixels.

Στην «καρδιά» της συσκευής βρίσκουμε πάλι τον Tensor G2 και 8GB RAM με 128/256GB αποθηκευτικού χώρου. Συνδέεται εύκολα μέσω των pins του με διάφορα αξεσουάρ, όπως τη βάση φόρτισης που λειτουργεί και σαν ηχείο και το μετατρέπει σε κάτι σαν «έξυπνη» οθόνη.

Η τιμή του ξεκινάει από τα 499 δολάρια με το Charging Speaker Dock και στις πρώτες ευρωπαϊκές αγορές θα εμφανιστεί από τις 20 Ιουλίου.

https://youtu.be/CRRYRhFLrbY