Μενού
Αν δεν χρησιμοποιείτε εδώ και καιρό το Google account σας, ίσως και να διαγραφεί (Πηγή εικόνας: businesstoday.in)
  • Α-
  • Α+

Ο όγκος δεδομένων που διακινείται πλέον μέσω της Google και των υπηρεσιών της είναι τεράστιος και σε καθημερινή βάση οι διακομιστές της εταιρείας δέχονται μεγάλη πίεση. Η αμερικανική εταιρεία σκοπεύει να ξεσκαρτάρει λίγο τους παλιότερους χρήστες και να αφήσει ενεργούς μόνο όσους επισκέπτονται και αξιοποιούν την πλατφόρμα τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αλλαγή στην πολιτική ορθής χρήσης που εντόπισαν χρήστες, η Google θα προχωράει μέχρι και σε διαγραφές λογαριασμών που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και 2 χρόνια. Η νέα αυτή πολιτική θα εφαρμοστεί το νωρίτερο τον Δεκέμβριο του 2023 με στόχο να μείνουν λιγότεροι ενεργοί λογαριασμοί και «πιασμένες» διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Όσοι δουν τον λογαριασμό τους να διαγράφεται δεν θα μπορούν να τον ανακτήσουν, ούτε να αποκτήσουν πρόσβαση σε αρχεία που έχουν αποθηκεύσει στο cloud, όπως πχ. τις αγαπημένες τους φωτογραφίες. Αντίστοιχα, οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις (mails) που θα διαγραφούν, θα αποδεσμευτούν και θα είναι ξανά διαθέσιμες για νέους χρήστες/πελάτες της Google.

Τι πρέπει να κάνετε για να μην διαγραφεί ο λογαριασμός σας

Αν, τώρα, έχετε λογαριασμό, έχετε να μπείτε καιρό και θέλετε να αποφύγετε αυτήν τη διαδικασία, η Google σημειώνει τι πρέπει να κάνετε. Συγκεκριμένα, η εταιρεία θεωρεί ενεργή δραστηριότητα ενός λογαριασμού: την ανάγνωση/αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (mails), τη χρήση του Google Drive, τη θέαση ενός video στο YouTube (μετά από σύνδεση στο λογαριασμό), το κατέβασμα μιας εφαρμογής μέσω του Google Play Store, την αναζήτηση μέσω Google (μετά από σύνδεση στον λογαριασμό) ή τη χρήση του λογαριασμού για σύνδεση σε μία τρίτη υπηρεσία ή πλατφόρμα.

Στόχος της Google είναι να εξαφανίσει λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν για λόγους ασφαλείας (backup) και δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ καθώς και διευθύνσεις δεσμεύουν, αλλά και μεγαλώνουν τη λίστα των πελατών της εταιρείας με χρήστες που έχουν εγκαταλείψει τις πλατφόρμες της για κάποιες ανταγωνιστικές. Η διαγραφή δεν θα γίνει απότομα, αλλά θα ξεκινήσει μερικούς μήνες πριν την τελική εκτέλεση με ειδοποιήσεις και mails προς τον εκάστοτε χρήστη. 

Αν λοιπόν έχετε κάποιον ξεχασμένο λογαριασμό και θέλετε να τον διατηρήσετε, φροντίστε να βάλετε μια υπενθύμιση προς τα τέλη της χρονιάς να κάνετε μία από τις παραπάνω ενέργειες. 

Δείτε επίσης:

Σαν σήμερα, 17 Μαΐου, ανακαλύπτεται ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων

Τι γίνεται με την Πλεύση Ελευθερίας, η κυβέρνηση ειδικού σκοπού και τα θολά σημεία των δημοσκοπήσεων

Νίκος Παππάς: Το βίντεο με την... ανασκαφή της Πολιτείας του Πλάτωνα και η απάντηση του Μπακογιάννη