Μενού
Η μεταφορά από και προς διάφορες παραλίες και λιμάνια της Μυκόνου γίνεται πιο εύκολη.
  • Α-
  • Α+

Η Uber επενδύει στο κομμάτι της μεταφοράς μέσω θαλάσσης και στη χώρα μας και στο πλαίσιο του τρίτου ετήσιου event της Go-GET στη Νέα Υόρκη αποκάλυψε πως θα προσφέρει φέτος το καλοκαίρι μια τέτοια υπηρεσία στη Μύκονο. Ο λόγος για το Uber Boat, το οποίο θα αρχίσει να εμφανίζεται ως επιλογή από τα μέσα Ιουνίου έως και τον Οκτώβριο.

Η λειτουργία του ακολουθεί τα πρότυπα της κλήσης ενός αυτοκινήτου: ο ενδιαφερόμενος δηλώνει την τοποθεσία του, δηλώνει τον προορισμό και μέσα στις διαθέσιμες επιλογές μεταφοράς θα του εμφανίζεται και το σκάφος. Έτσι, είτε μιλάμε για ένα άτομο, είτε για παρέα έως και 8 ατόμων, θα μπορεί να ολοκληρωθεί μετάβαση σε διάφορα σημεία περιμετρικά του νησιού που είναι προσβάσιμα με σκάφος.

Η Μύκονος είναι η πρώτη στάση της υπηρεσίας στη χώρα μας, ενώ υπάρχουν ήδη σκέψεις και μελέτες για τα επόμενα νησιά ή άλλους προορισμούς. Η τιμή εξαρτάται από τον αριθμό των στάσεων σε ένα προγραμματισμένο δρομολόγιο, αλλά και άλλους προορισμούς και η επιλογή του νησιού μόνο τυχαία δεν είναι, αφού το συγκεκριμένο νησί τραβάει κάθε χρόνο τα βλέμματα και το ενδιαφέρον πολλών χιλιάδων επισκεπτών και μάλιστα τουριστών που έχουν την οικονομική δυνατότητα για μια τέτοια μίσθωση.

Η Σαρίτα Βαρούχ, γενική διευθύντρια της Uber Ελλάδος, δήλωσε για το θέμα πως: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε για πρώτη φορά φέτος μια πρωτοποριακή υπηρεσία στην εφαρμογή μας, κατά τη διάρκεια μιας χρονιάς που ο τουρισμός αναμένεται να φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ. Το Boat θα προσφέρει στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες έναν νέο τρόπο εξερεύνησης και μετακίνησης στις καλύτερες παραλίες και σημεία της Μυκόνου μέσω μιας μοναδικής και αξιόπιστης εναλλακτικής λύσης μετακίνησης. Επιλέξαμε την Ελλάδα ως την πρώτη χώρα στην Ευρώπη, επειδή είμαστε έντονα αφοσιωμένοι στη χώρα και θέλουμε να βοηθήσουμε τους τοπικούς παρόχους να αξιοποιήσουν τις ισχυρές ευκαιρίες, που προέρχονται από τον εγχώριο και εισαγόμενο τουρισμό».

Η Uber προσέφερε για πρώτη φορά παρόμοια υπηρεσία με το “Boat to Work” που ξεκίνησε τη λειτουργία του στο Σαν Φρανσίσκο το 2013. Το Uber Boat προσφέρεται στο Λονδίνο από το 2020, σε συνεργασία όμως με την Thames Clippers, την αρμόδια υπηρεσία για μεταφορές μέσω του Τάμεση στην πόλη. Η περίπτωση της Μυκόνου, πάντως, είναι διαφορετική καθώς αφορά δραστηριότητα της ίδιας της Uber απευθείας και όχι μέσω τρίτου.

https://youtu.be/bIgzN-DbV9c