Μενού
Η Meta αναμένεται να βγάλει στην αγορά ένα ακόμη social media για να πολεμήσει το Twitter (Πηγή εικόνας: Reuters)
  • Α-
  • Α+

To Twitter δέχεται συνεχείς πιέσεις από την κοινότητα, αλλά και τους ανταγωνιστές του και φαίνεται πως η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί σε πολλαπλά επίπεδα. Έτσι, μετά τις πλατφόρμες που παρέχουν παρόμοιες υπηρεσίες, όπως τα Mastodon και Bluesky, η Meta ετοιμάζεται για τη δική της πρόταση, η οποία μάλιστα θα βγει και σύντομα στην αγορά. Οι φήμες για μια τέτοια προσέγγιση ήταν έντονες εδώ και καιρό, αλλά πλέον φαίνεται πως έχουμε μπει στην αντίστροφη μέτρηση.

Η ειδική σε θέμα ψηφιακών ΜΜΕ και digital marketing, Λία Χάμπερμαν, ανέβασε στον λογαριασμό της στο Twitter μια ανάλυση με τα όσα είδε και συζήτησε με τους επικεφαλής της Meta. Η εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ έκανε ήδη συναντήσεις με κορυφαίους δημιουργούς περιεχομένου και διάσημους για να τους εξηγήσει το πως θα λειτουργεί το νέο της πρόγραμμα που αναμένεται έως και τα τέλη Ιουνίου.

Η πλατφόρμα θα έχει την προσωρινή (ή και όχι) ονομασία «Instagram for your thoughts» και φαίνεται πως σε πρώτη φάση θα προωθηθεί ως εναλλακτική του Instagram και με έμφαση περισσότερο στο κείμενο, παρά στα αρχεία πολυμέσων.

https://twitter.com/liahaberman/status/1659555871565946882?s=20

Η νέα αυτή εφαρμογή θα λειτουργεί με παρόμοια λογική, προσφέροντας στους χρήστες usernames και κωδικούς και στη συνέχεια θα συγχρονίζει τα δεδομένα τους με αυτά του λογαριασμού τους στο Instagram.

Με αυτή τη διαδικασία, φωτογραφία, βιογραφικό και δεδομένα επιβεβαιωμένων λογαριασμών θα μοιράζονται και στη νέα πλατφόρμα, ενώ ο χρήστης θα μπορεί και να ορίσει κοινούς αποκλεισμούς σε λογαριασμούς τρίτων, αλλά και φιλτράρισμα βάσει λέξεων-κλειδιών. 

Η λογική της θα είναι αποκεντρωμένης πλατφόρμας, κάτι που σημαίνει πως θα επιτρέπει την επικοινωνία με άλλες αντίστοιχες, όπως το Mastodon, χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να αλλάζει συνεχώς περιβάλλον.

Τα κείμενα των αναρτήσεων στη νέα πλατφόρμα θα φτάνουν έως και τους 500 χαρακτήρες, ενώ θα επιτρέπεται και η επισύναψη αρχείων εικόνας και video (διάρκειας έως και 5 λεπτών). Οι χρήστες θα μπορούν, εννοείται, να κάνουν like, αναδημοσιεύσεις και σχόλια με έναν ειδικό μηχανισμό.

Μένει πλέον να δούμε πότε θα γίνουν πραγματικότητα όλα τα παραπάνω.