Μενού
H Meta ανακοίνωσε το νέο της βήμα στο χώρο της εικονικής πραγματικότητας με το Quest 3.
  • Α-
  • Α+

H Meta ανακοίνωσε το νέο της βήμα στο χώρο της εικονικής πραγματικότητας με το Quest 3. Το νέο της VR headset αναμένεται να κυκλοφορήσει μετά το καλοκαίρι με την έκδοση των 128GB να πωλείται στα 499,99 δολάρια. Ο σχεδιασμός του είναι πιο ελαφρύς και άνετος σε σχέση με το τωρινό μοντέλο, ενώ με το νέο chip στο εσωτερικό του προσφέρει 40% καλύτερες επιδόσεις.

Το Quest 3 είναι συμβατό με τα παιχνίδια του Quest 2 και το τωρινό μοντέλο θα συνεχίσει να κυκλοφορεί ως φθηνότερη εναλλακτική, αφού από τις 4 Ιουνίου η τιμή του μειώνεται κατά 100 δολάρια. Συγκεκριμένα, η έκδοση με τα 128GB θα κοστίζει 299,99 δολάρια, η έκδοση των 256GB 349,99 δολάρια. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν σε σειρά προτεραιότητας μέσω της φόρμας που βρίσκεται εδώ

Στο video της παρουσίασης φαίνεται το πως λειτουργούν οι τρεις αισθητήρες στο μπροστινό μέρος της κάσκας, ενώ τα σημεία που διαφέρουν περισσότερο από την προηγούμενη γενιά συσκευών είναι ο ιμάντας τοποθέτησης στο κεφάλι και τα νέα χειριστήρια Touch Plus που έρχονται με μηχανισμό ανάδρασης TruTouch. Η Meta αναφέρει μάλιστα ότι με αυτόν τον μηχανισμό θα μπορούμε να αισθανθούμε τα πάντα.

Πέραν των παραπάνω, παρουσιάστηκαν και κάποια νέα παιχνίδια που έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον. Ένα από τα πιο σημαντικά που είδαμε είναι το Asgard’s Wrath 2, το sequel του δημοφιλούς action adventure RPG Asgard’s Wrath. Στο video που παρουσιάστηκε είδαμε μάχες, γρίφους και mini games και η Meta υπόσχεται διάρκεια πάνω από 60 ώρες.

Η Meta αποκάλυψε και πως η σειρά Assassin’s Creed έρχεται στα Quest, με το Assassin’s Creed Nexus VR. Το project θα αποκαλυφθεί πλήρως στις 12 Ιουνίου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Ubisoft Forward που έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Los Angeles των ΗΠΑ.

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχώρισαν το Stranger Things VR και το Ghostbusters VR. Το πρώτο θα βασίζεται στη γνωστή σειρά του Netflix και θα μας δίνει τον έλεγχο της Vecna. 

Το δεύτερο ήταν ήδη γνωστό από την περσινή εκδήλωση της εταιρείας και πλέον μάθαμε ότι θα υποστηρίζει co-op με έως και 3 φίλους και πως θα κυκλοφορήσει μέσα στο φετινό φθινόπωρο.

Η ημερομηνία της ανακοίνωσης από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ μόνο τυχαία δεν είναι, αφού την Δευτέρα αναμένεται να μάθουμε περισσότερα από την Apple για τη δική της πρόταση στην επαυξημένη και εικονική πραγματικότητα. Η αμερικανική εταιρεία έχει προγραμματίσει μια εκδήλωση στο πλαίσιο του παγκόσμιου συνεδρίου προγραμματιστών και όλη η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον τα όσα θα ειπωθούν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.