Μενού
Το Threads της Meta είναι και επίσημα η νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.
  • Α-
  • Α+

Όπως είχαμε γράψει πριν μερικές ώρες στο Reader, το Threads είναι γεγονός. Η πλατφόρμα που έρχεται ως «αντι-Twitter» άνοιξε τις ψηφιακές τις πύλες και εκατομμύρια χρήστες έχουν ήδη κάνει την εγγραφή τους.

Το app εμφανίστηκε σε App Store (iOS) και Google Play (Android) για τους κατοίκους περίπου 100 χωρών, καλύπτοντας σε πρώτη φάση όλες τις μεγάλες αγορές. 

Μέσα στους πρώτους διάσημους που έκαναν εγγραφή είναι η Σακίρα, ο Γκόρντον Ράμσει, ο Λάντο Νόρις, ο Σεθ Κάρι, η Όπρα Γουνίνφρει και ο Λιούς Χάμιλτον, ενώ και τα μεγάλα ειδησεογραφικά sites «έστησαν» ήδη το προφίλ τους στο νέο αυτό κοινωνικό δίκτυο.

Το Threads θα λειτουργεί ως παρακλάδι του Instagram και οι χρήστες θα μπορούν να συνδέσουν τις δύο πλατφόρμες για να φτιάξουν αρχικά άμεσα τον λογαριασμό τους, αλλά και για να βρουν γρήγορα λογαριασμούς που τους ενδιαφέρουν για να τους ακολουθήσουν.

Threads: Τα βασικά χαρακτηριστικά

Το Threads λειτουργεί ακριβώς στα χνάρια του Twitter. Οι χρήστες μπορούν να κάνουν αναρτήσεις που περιλαμβάνουν έως και 500 χαρακτήρες (αντί για τους 280 του Twitter) και να μεταφορτώσουν video διάρκειας έως και 5 λεπτών.

Τις αναρτήσεις τους αυτές μπορούν να τις μοιραστούν μετέπειτα σε μορφή συνδέσμου, ενώ και τα sites θα έχουν σύντομα τη δυνατότητα να ενσωματώσουν τέτοιες αναρτήσεις της πλατφόρμας στα άρθρα τους.

Οι χρήστες μπορούν να ακολουθήσουν (ή να σταματήσουν να ακολουθούν) άλλους, να τους μπλοκάρουν, να τους περιορίσουν ή και να τους αναφέρουν, ενώ υποστηρίζεται και αναζήτηση με λέξεις-κλειδιά για εντοπισμό χρηστών και σχετικών αναρτήσεων.

Ο Zuckerberg σημείωσε πως μέσα στις πρώτες δύο ώρες από την έναρξη λειτουργίας του, το Threads κατάφερε να συγκεντρώσει δύο εκατομμύρια χρήστες.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ πανηγυρίζει τα εγκαίνια του Threads

Οι πρώτες αντιδράσεις των χρηστών

Οι χρήστες δείχνουν σε πρώτη φάση ενθουσιασμένοι για τη νέα πλατφόρμα και για τις πολλές δυνατότητες που προσφέρει. Ήδη τα σχόλια είναι αποθεωτικά σε πολύ μεγάλο βαθμό, ενώ με σκεπτικισμό αντιμετωπίζουν αυτό το νέο βήμα της Meta μόνο όσοι θεωρούν ότι η εταιρεία θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη στα social media.

Εικάζεται μάλιστα πως το Threads δεν ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει σήμερα, αλλά οι μεγάλες αντιδράσεις που προκάλεσαν οι πρόσφατες αλλαγές του Twitter, έκαναν την ομάδα του Ζούκερμπεργκ να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία.

Έτσι, σε μια στιγμή που ο Μασκ θέλησε με πολύ άσχημο τρόπο να σπρώξει χρήστες του Twitter στο συνδρομητικό πακέτο Twitter Blue, η άλλη πλευρά έβγαλε μια πρώτη έκδοση της εφαρμογής για να επωφεληθεί από τις συγκυρίες.

Η Ευρώπη παραμένει εκτός

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί Ευρωπαίοι πολίτες ξύπνησαν σήμερα και αδημονούσαν να δοκιμάσουν τη νέα πλατφόρμα, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Ο λόγος είναι πως η Meta δεν έχει διαθέσει ακόμη στην ήπειρό μας το Threads, κυρίως λόγω των νέων πολύ αυστηρών κανονισμών που υφίστανται σε σχέση με τη συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, που κάνει ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα μετά και την εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR).

Η Meta είναι ήδη σε ρήξη με την Ευρώπη και τις ρυθμιστικές Αρχές της, ενώ δεν είναι και λίγα τα πρόστιμα που της έχουν επιβληθεί μέχρι και σήμερα. Στόχος της Meta είναι να μπορέσει να φέρει άμεσα το Threads και στις χώρες-μέλη της ΕΕ, ωστόσο θα πρέπει πρώτα να πάρει το «πράσινο φως». Ειδικοί εκτιμούν πως αυτό δεν θα αργήσει να συμβεί.

Πώς μπορείτε να συνδεθείτε από σήμερα

Μπορεί επίσημα να μην υπάρχει ακόμη το Threads στη χώρα μας, ωστόσο υπάρχει ενδιάμεσος τρόπος να αποκτήσετε πρόσβαση.

Σε ό,τι αφορά το λειτουργικό iOS, η πιο απλή λύση είναι να φτιάξετε έναν λογαριασμό με έδρα σε άλλη χώρα (πχ. ΗΠΑ) και μια τυχαία διεύθυνση που θα βρείτε εκεί. Έπειτα, θα μπορείτε να προσπελάσετε το αμερικανικό App Store και να βρείτε την εφαρμογή για να την εγκαταστήσετε.

Στα του Android, τα πράγματα είναι πιο εύκολα, αφού το σχετικό αρχείο εγκατάστασης είναι ήδη διαθέσιμο στις σχετικές μηχανές αναζήτησης και μπορείτε να το εγκαταστήσετε… πλαγίως στο λειτουργικό της Google, κατεβάζοντας απλά το πακέτο μορφής .apk.

Το θετικό είναι πως η πλατφόρμα δεν μπλοκάρει το λογαριασμό ακόμη κι αν δημιουργηθεί από ελληνική IP, οπότε με μία απλή διαδικασία μπορείτε να μπείτε από σήμερα στο Threads και να το γνωρίσετε

H λειτουργία του Threads υποστηρίζεται -πλαγίως- στην Ελλάδα
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA