Μενού
Το πρόβλημα με την ακτινοβολία του iPhone 12 βρίσκει οριστική λύση στη Γαλλία.
  • Α-
  • Α+

Η Apple ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μια νέα ενημέρωση που θα προστατεύει τα iPhone περισσότερο από ποτέ.

Το IOS 17.3 θα εμποδίζει τους κλέφτες να έχουν πρόσβαση στα κινητά μέσω μιας διαδικασίας που θα λέγεται «Stolen Device Protection» (Προστασία κλεμμένης συσκευής) που στην ουσία δεν θα επιτρέπει σε κανέναν να κλειδώνει τον χρήστη από τον λογαριασμό του και δεν θα επιτρέπει καθόλου την πρόσβαση σε κωδικούς. 

Όποτε η νέα δυνατότητα εντοπίζει μια άγνωστη τοποθεσία θα ζητάει το Face ID για ξεκλείδωμα της συσκευής. Όταν οι χρήστες ενεργοποιήσουν την Προστασία κλεμμένης συσκευής, θα ενεργοποιούνται τρεις νέες προστατευτικές λειτουργίες:

  • Η προστασία κωδικού πρόσβασης 
  • Η προστασία ρυθμίσεων ασφαλείας 
  • Ο περιορισμός πρόσβασης σε κωδικούς ασφαλείας

Θα απαιτείται διπλή σάρωση Face ID και έτσι ο κλέφτης δεν θα μπορεί να ενεργοποιήσει τη δυνατότητα.  

Όμως, σύμφωνα με τη Daily Mail υπάρχει ένας κίνδυνος. Αν και η νέα ενημέρωση ασφαλείας διασφαλίζει πολλά μέτρα ασφαλείας για την αποτροπή μιας πραγματικής καταστροφής για τους χρήστες των iPhone, εξακολουθούν να υπάρχουν μερικά σημεία «ανοιχτά» σε περίπτωση κλοπής του τηλεφώνου σας.

Οποιαδήποτε πρόσβαση σε εφαρμογή, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή ιστότοπο που δεν προστατεύεται από πρόσθετο κωδικό πρόσβασης ή PIN θα εξακολουθεί να βρίσκεται σε κίνδυνο με μερικούς να προτείνουν πως πέρα από τη δυνατότητα, θα πρέπει να προστεθούν και έξτρα κωδικοί σε περισσότερες λειτουργίες του τηλεφώνου. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA