Μενού
Μπαταρία
Μπαταρία | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα μπαταρία και ισχυρίζονται ότι θα βοηθήσει στην μελλοντική αποθήκευση ενέργειας και των τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 

Πρόκειται για την μπαταρία οξειδοαναγωγικής ροής με βάση το λίθιο, που αναπτύχθηκε από μια ομάδα στο Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι η οποία θα μπορούσε να αποδειχθεί κρίσιμη για τις λειτουργίες της αιολικής και ηλιακής ενέργειας, που είναι απαραίτητες οι μπαταρίες μεγάλης κλίμακας για την αποθήκευση ενέργειας σε περιόδους υπερπαραγωγής και την απελευθέρωση της όταν η παραγωγή πέφτει.

Σύμφωνα με την Independent, ο Jimmy Jiang από το Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι είπε: «Η παραγωγή ενέργειας και η κατανάλωση ενέργειας είναι πάντα μη αντίστοιχα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να έχουμε μια συσκευή που να μπορεί να αποθηκεύει αυτήν την ενέργεια προσωρινά και να την απελευθερώνει όταν χρειάζεται».

Η λειτουργία της 

Ο νέος σχεδιασμός αφαιρεί τη μεμβράνη που χωρίζει τις θετικές και αρνητικές πλευρές της μπαταρίας, η οποία είναι ένα από τα πιο ακριβά μέρη αυτού του τύπου μπαταρίας και στο παρελθόν έχει εμποδίσει την ανάπτυξη της. 

Η μπαταρία χωρίς μεμβράνη παρουσίασε υψηλή τάση και πυκνότητα ενέργειας που θα μπορούσε δυνητικά να καλύψει τις απαιτήσεις μεγάλων λειτουργιών πράσινης ενέργειας με οικονομικά βιώσιμο κόστος για πρώτη φορά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA