Μενού
Η Microsoft φέρνει ακόμη περισσότερη τεχνητή νοημοσύνη στα Surface
  • Α-
  • Α+

H Microsoft έχει επενδύσει αρκετά στο κομμάτι της τεχνητής νοημοσύνης για τα Windows και όλα της τα προγράμματα και φαίνεται πως μέσα στον Μάρτιο θα κάνει το επόμενο βήμα. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται από διάφορες πηγές, η γνωστή εταιρεία θα παρουσιάσει στις 21 Μαρτίου (σε εκδήλωση που έχει ήδη επιβεβαιώσει) την πρώτη της πρόταση για Surface υπολογιστές με έντονα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης.

Τα Surface Pro 10 και Surface Laptop αναμένεται να ξεχωρίσουν από το σχετικό event και εικάζεται πως στο εσωτερικό τους θα βρίσκονται επεξεργαστές Intel Core Ultra ή Qualcomm Snapdragon X Elite. Οι επιλογές τους μόνο τυχαίες δεν είναι, αφού διαθέτουν αμφότεροι τις τελευταίες NPUs για να μπορούν να προσφέρουν στο χρήστη εξαιρετικές επιλογές στα της τεχνητής νοημοσύνης. Η Microsoft έχει στόχο να αξιοποιήσει όλη τη δουλειά που έχει κάνει μέχρι σήμερα στα του ΑΙ για να τα προσφέρει στις νέες συσκευές που θα βγουν για να τεθούν αντιμέτωπες με τα iPad Pro και MacBook Pro.

Ακόμη, σε ρεπορτάζ αναφέρεται πως τα δύο νέα Surface θα είναι τα πρώτα Windows PCs που θα υποστηρίζουν τις νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης των Windows 11, όπου πέραν του Copilot, θα έχουμε ακόμη πρόσβαση σε μεταφράσεις και υποτιτλισμούς σε πραγματικό χρόνο, οπτικές αναβαθμίσεις για τα παιχνίδια με τεχνικές τεχνητής νοημοσύνης, πολύ περισσότερα εργαλεία στα Windows Studio Effects και αρκετά ακόμη.

Από τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, το Surface 10 θα έρθει με οθόνη OLED, ενώ οι insiders σημειώνουν πως το Surface Laptop 6 θα έχει το περισσότερο ενδιαφέρον, αφού έχουν γίνει αρκετές και σημαντικές αλλαγές στο σασί του. Το πάχος του θα είναι μικρότερο, τα περιθώρια γύρω από την οθόνη του ελάχιστα και οι γωνίες του πιο καμπυλωτές. Θα έχουμε για άλλη μια φορά touchpad με μηχανισμό haptic feedback και δύο θήρες USB-C.

H σελίδα της εκδήλωσης δεν μαρτυρά κάτι περαιτέρω, αλλά είναι σίγουρο πως «φωτογραφίζει» το κομμάτι της τεχνητής νοημοσύνης και επιβεβαιώνει πως εκεί θα πέσει αρκετό από το βάρος του event.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA