Μενού
Πως θα χρησιμοποιήσετε τα Google Maps παντού, ακόμη και χωρίς internet.
  • Α-
  • Α+

Τα Google Maps είναι πλέον σχεδόν μονόδρομος για όποιον θέλει να πλοηγηθεί πεζός ή με το αυτοκίνητο. Οι χάρτες της Google έχουν έναν τεράστιο όγκο πληροφορίας με στοιχεία που θα φανούν χρήσιμα ανά πάσα χρονική στιγμή και αξιοποιούνται από εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Είτε βρίσκεστε στην πόλη σας, είτε στο εξωτερικό, με τη βοήθεια των Google Maps μπορείτε να κάνετε τα πάντα και να βρείτε οτιδήποτε κι αν ψάχνετε.

Τι συμβαίνει όμως αν βρίσκεστε σε σημείο που δεν έχετε καλή σύνδεση στο διαδίκτυο; Ή που βρίσκεστε στο εξωτερικό (ή και το εσωτερικό) και για λόγους οικονομίας δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα δεδομένα σας;

Οι Google Maps προσφέρουν και λειτουργία εκτός σύνδεσης (Offine) και μπορείτε να την ενεργοποιήσετε με μια πολύ απλή μέθοδο.

Η λογική είναι πως κατεβάζετε τους χάρτες στο κινητό σας όταν βρίσκεστε στο δίκτυο του σπιτιού ή σε κάποιο WiFi και γενικότερα έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο και έτσι έχετε όλη την πληροφορία κατεβασμένη στη συσκευή σας.

Η λογική αυτής της χρήσης των Google Maps έχει να κάνει με εξυπηρέτηση σε μικρά χρονικά διαστήματα, καθώς είναι καλό να ενημερώνετε τους χάρτες όποτε μπορείτε. 

Αρχικά, ανοίξτε την εφαρμογή των Google Maps όσο είναι η συσκευή σας συνδεδεμένη στο διαδίκτυο.

Google Maps Offline

Από το επάνω δεξιά μέρος της οθόνης πατήστε πάνω στο εικονίδιο του προφίλ σας.

Google Maps Offline

Επιλέξτε το «Offline maps» που θα δείτε σχεδόν στο μέσο της καρτέλας που θα σας ανοιχτεί και θα καλύπτει όλη την οθόνη της συσκευής.

Google Maps Offline

Τώρα θα σας ανοιχτεί ένα νέο παράθυρο που θα σας δίνει τη δυνατότητα είτε να κατεβάσετε τον χάρτη που βρίσκεται σε ένα σημείο που έχετε ορίσει ως αγαπημένο (πχ. σπίτι ή δουλειά). Αρκεί απλά να κυκλώσετε ένα από αυτά τα σημεία.

Google Maps Offline

Σε δεύτερη φάση μπορείτε και να ορίσετε να αναβαθμιστούν κάποιοι χάρτες που έχετε κατεβάσει με τα νεότερα δεδομένα. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε στις τρεις τελίτσες στα δεξιά της οθόνης στο εκάστοτε σημείο και επιλέξτε το “Update”.

Αντίστοιχα, μπορείτε να αλλάξετε ονομασία στο χάρτη αυτό με το “Rename” ή να τον διαγράψετε (για να απελευθερώσετε χώρο στο κινητό σας) με το “Delete”.

Google Maps Offline

 

Αν τώρα θέλετε να κατεβάσετε συγκεκριμένο σημείο των Google Maps (πχ. την περιοχή που καλύπτει Χαλάνδρι, Μαρούσι, Ζωγράφου και Νέα Ιωνία), δεν έχετε παρά να οδηγήσετε το παράθυρο που θα σας ανοίξει σε αυτήν την περιοχή και μετά να πατήσετε στο κάτω δεξιά μέρος της οθόνης το Download

Google Maps Offline

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA