Μενού
Πως θα προσθέσετε στάσεις σε μια διαδρομή στα Google Maps.
  • Α-
  • Α+

Τα Google Maps είναι πλέον σχεδόν μονόδρομος για όποιον ψάχνει κάποιο μέρος να επισκεφθεί και να οδηγηθεί έως εκεί. Αντικαθιστώντας σχεδόν άμεσα ολόκληρη την κατηγορία των συσκευών GPS, τα Google Maps προσφέρουν τόσο πληροφορίες για μια τοποθεσία ή μια επιχείρηση, όσο και πληροφορίες για την κίνηση, αλλά και αναλυτικές οδηγίες για την μετάβαση από ένα σημείο σε ένα άλλο, εντός και εκτός Ελλάδος.

Οι περισσότεροι χρήστες συσκευών Android και iOS χρησιμοποιούν τα Google Maps για τις μετακινήσεις τους εντός και εκτός πόλης, αλλά αρκετές φορές χρειάζεται να κάνει κανείς και κάποιες ενδιάμεσες στάσεις. Η πιο λογική επιλογή θα ήταν να ορίζει ο χρήστης τη διαδρομή του μέχρι την επόμενη στάση και όχι τον τελικό προορισμό. Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι το λογικό και το πιο λειτουργικό, αφού ο χρήστης σε αυτήν την περίπτωση δεν έχει εικόνα άφιξης στον τελικό προορισμό. Η Google επιτρέπει να ορίσετε στάσεις σε μια διαδρομή και η διαδικασία για να το κάνετε αυτό είναι απλή.

1) Ανοίξτε την εφαρμογή των google Maps και πληκτρολογήστε τον τελικό σας προορισμό στο επάνω μέρος της οθόνης

Google Maps Στάσεις

 

2) Από το κάτω μέρος της οθόνης, επιλέξτε το “Directions” (ή «Οδηγίες»)

Google Maps Στάσεις

 

3) Θα σας εμφανιστεί μία σύνοψη της διαδρομής από το σημείο αφετηρίας έως και τον τελικό προορισμό με τα χιλιόμετρα που πρέπει να διανυθούν, αλλά και τον χρόνο που απαιτείται.

Google Maps Στάσεις

 

4) Σε αυτήν την οθόνη, στο επάνω δεξιά μέρος, δίπλα από την τοποθεσία σας, θα δείτε τις κλασικές τρεις τελείες. Πατήστε πάνω τους.

Google Maps Στάσεις

 

5) Από το κάτω μέρος θα σας εμφανιστεί μια νέα οθόνη με έξτρα επιλογές. Εκεί πατήστε στο “Add Stop” (ή «Προσθήκη στάσης»).

Google Maps Στάσεις

 

6) Θα δείτε ότι στο επάνω μέρος σας έχει εμφανιστεί και μια δεύτερη τοποθεσία προορισμού για να ορίσετε το μέρος ή τη διεύθυνση που επιθυμείτε. Μεταξύ τους μπορείτε να αλλάξετε και τη σειρά της διαδρομής, οπότε θα έχετε ανά πάσα χρονική στιγμή εικόνα πότε θα φτάσετε και πόσα χιλιόμετρα έχετε να διανύσετε.

Google Maps Στάσεις

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA