Μενού
Η πρώτη μεγάλη ανακοίνωση της Apple για το 2024 θα φέρνει νέα MacBook Air και iPad Pro.
  • Α-
  • Α+

Φαίνεται πως δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ για τα νέα M3 MacBook Air και iPad Pro, αφού οι πρώτες πληροφορίες άρχισαν ήδη να εμφανίζονται. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο γνωστός insider και πάντα καλά πληροφορημένος στα της Apple, Mark Gurman, στο Power On Newsletter του, η αμερικανική εταιρεία ετοιμάζει ένα μεγάλο event για τον Μάρτιο.

Εκεί θα ανακοινώσει και τα νέα της μοντέλα στις κατηγορίες MacBook Air και iPad Pro/iPad Air. Όπως φαίνεται λοιπόν, αναμένουμε τις νέες γενιές των iPad Pro και iPad Air (σε δύο διαστάσεις έκαστο), καθώς και τα νέα M3 MacBook Air (τα Mac Studio και Mac Pro θα μπουν στην κατηγορία M3 αργότερα, καθώς αναμένεται να παρουσιαστούν στα τέλη του 2024 και να κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2025).

Με την κυκλοφορία των νέων iPad η Apple θέλει να βάλει σαφέστερα όρια ανάμεσα στα μοντέλα και να μπερδεύει λιγότερο τους καταναλωτές, σύμφωνα με τον Gurman. Το iPad Pro αναμένεται να αποκτήσει το νέο M3 chip, οθόνη OLED και να κυκλοφορήσει στις δύο κλασικές διαστάσεις των 11 και 13 ιντσών.

Για το iPad Pro αναμένεται να κυκλοφορήσει και ένα νέο Magic Keyboard. Για το iPad Air, ο Gurman σημειώνει πως θα έχουμε εκδόσεις στις 10,9 και 12,9 ίντσες με το M2 chip, κάνοντας έτσι σαφέστατο διαχωρισμό σε επίπεδο επιδόσεων, αντίστοιχο με αυτόν που έχει κάνει στα iPhone (τα νεότερα Pro μοντέλα έχουν το νέο επεξεργαστή, ενώ τα απλά τον παλιότερο).

Σε ό,τι αφορά, τέλος, το MacBook Air με M3, ο αναλυτής αναφέρει πως είναι πιθανό να το δούμε τον Μάρτιο στις κλασικές συνθέσεις με οθόνες διαγωνίου 13 και 15 ιντσών, ενώ ταυτόχρονα η Apple μπορεί να σταματήσει την κυκλοφορία του M1 MacBook Air που κυκλοφόρησε το 2020. Τα Mac Studio και Mac Pro θα ανανεωθούν με αρκετά μεγαλύτερη καθυστέρηση.

Η όλη κίνηση φαντάζει πιο λογική, αφού η αμερικανική εταιρεία θέλει να κάνει σαφή τα πλεονεκτήματα όσων αγοράζουν τα πιο ακριβά της μοντέλα, αλλά και να διατηρήσει σε πιο φυσιολογικά επίπεδα τις τιμές όσων δεν τα χρειάζονται, αλλά θέλουν κάποια νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες. Το έκανε πιο σαφές φέτος με τα iPhone 15 και αναμένεται να ακολουθήσει το ίδιο μοτίβο και στις υπόλοιπες προϊοντικές κατηγορίες της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA