Μενού
Google Maps
Google Maps | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Η Google Maps ανέβασε πρόσφατα ένα πολύ χρήσιμο update στη λειτουργία πλοήγησής της, με νέους τρόπους για να τσεκάρουμε για να επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα και το ιστορικό τοποθεσίας μας μέσω της «μπλε κουκκίδας».

Όπως γράφει και το The Verge, η νέα ενημέρωση προσθέτει στις ήδη υπάρχουσες επιλογές που έχει ο χρήστης πατώντας την μπλε κουκκίδα που σηματοδοτεί την τοποθεσία του στο χάρτη. Μέχρι τώρα, μπορούσε κανείς να αποθηκεύσει το πάρκινγκ ή να μοιραστεί την τοποθεσία του.

Οι αλλαγές σε μπλε κουκίδα και ιστορικό

Με το νέο update όμως έρχονται οι επιλογές για την τοποθεσία συσκευής και το ιστορικό τοποθεσίας. Συγκεκριμένα, μπορείτε να δείτε με ένα «κλικ» εάν είναι ενεργοποιημένα ή απενεργοποιημένα ενώ μπορείτε να τα αλλάξετε με μερικά μόνο αγγίγματα.

Από προεπιλογή, το ιστορικό τοποθεσίας σας είναι απενεργοποιημένο όταν χρησιμοποιείτε τους Χάρτες Google. Εάν έχετε επιλέξει να το ενεργοποιήσετε, η δραστηριότητά σας αποθηκεύεται στο cloud και είναι ορατή στη λειτουργία «Χρονολόγιο». Η Google κάνει μια μεγάλη αλλαγή εδώ, καθώς τα δεδομένα θα αποθηκεύονται πλέον τοπικά και όχι στο cloud από προεπιλογή.

Θα μπορείτε ωστόσο να δημιουργήσετε μη αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας των πληροφοριών σας στο cloud, αν θέλετε. 

Google Maps
Google Maps | Associated Press
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA