Μενού
google
Google | Associated Press
  • Α-
  • Α+

To Google Drive είναι η cloud πρόταση της Google για όποιον θέλει να αποθηκεύει τα αρχεία του σε μια υπηρεσία αυτής της μορφής. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά οποτεδήποτε το επιθυμήσει και από οποιαδήποτε συσκευή, όπου κι αν βρίσκεται στον κόσμο. Τέτοιες υπηρεσίες έχουν ανθίσει τα τελευταία χρόνια λόγω της μεγάλης ευκολίας που προσφέρουν, αλλά τις τελευταίες ώρες η Google έχει έρθει αντιμέτωπη με ένα τεράστιο πρόβλημα.

Εκατοντάδες χρήστες της πλατφόρμας της αναφέρουν πως έχουν χάσει τα αρχεία που είχαν αποθηκεύσει και δεν μπορούν να τα βρουν ασχέτως κινήσεων και ενεργειών που κάνουν. Η ίδια η Google αναγνώρισε μεν ότι υπάρχει κάποιο θέμα, αλλά δεν έχει βρει λύση με το ζήτημα και τονίζει πως το πρόβλημα εμφανίζεται στην έκδοση Google Drive for Desktop (v84.0.0.0 – v84.0.4.0). Το Google Drive for Desktop είναι μια εφαρμογή για υπολογιστές που διευκολύνει απλά το ανέβασμα των αρχείων στους servers της εταιρείας.

Μέχρι να βρεθεί οριστική λύση, η εταιρεία συστήνει στους χρήστες να μην αποσυνδέουν τον λογαριασμό τους από την εφαρμογή και να μην διαγράφουν ή μετακινούν τον φάκελο που διατηρεί τα αρχεία τοπικά το σχετικό λογισμικό. Ο φάκελος αυτός βρίσκεται στα Windows στη διεύθυνση “%USERPROFILE%\AppData\Local\Google\DriveFS”, ενώ στο macOS στη διεύθυνση “~/Library/Application Support/Google/DriveFS”.

Αν υπάρχει σχετικός χώρος στον υπολογιστή, η Google προτείνει αυτήν την περίοδο να αντιγράψετε τα σημαντικά αρχεία σας και εκεί για λόγους ασφαλείας. Αυτή τη στιγμή δεν είναι καν ξεκάθαρο τι έχει προκαλέσει αυτήν την απώλεια αρχείων και αν αυτά είναι κάπου αλλού αποθηκευμένα ή έχουν χαθεί οριστικά.

Η Google ανασχεδίασε πρόσφατα το περιβάλλον χρήστης του Google Drive για υπολογιστές και από εκείνο το σημείο και μετά η διαδικασία αποθήκευσης έγινε πιο εύκολη. Ωστόσο, τα προβλήματα που έχουν προκύψει είναι σημαντικά και αρκετά για να δημιουργήσουν σημαντικό πλήγμα στην εικόνα της εταιρείας.

Ένας Κορεάτης χρήστης ενημέρωσε την Google πως έχει χάσει όλα τα αρχεία του από τον Μάιο του 2023 κι έπειτα και οι διαγραμμένοι φάκελοι δεν εμφανίζονται ούτε στο Recycle Bin. Κάποιοι άλλοι αναφέρουν πως μπορούν να δουν τους φακέλους τους, αλλά όχι τα αρχεία τους. Το πρόβλημα έχει ήδη αποκτήσει αρκετές απαντήσεις από χρήστες στο επίσημο forum της Google και μένει να δούμε ποια θα είναι η κατάληξη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA