Μενού
Έλον Μασκ
Έλον Μασκ | EPA/TOLGA AKMEN/POLL/ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας Έλον Μασκ προειδοποίησε πως στο μέλλον η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) θα καταλάβει όλες τις θέσεις εργασίας, καθιστώντας τον άνθρωπο περιττό. 

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Λονδίνο, απέναντι από τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ρίσι Σούνακ, ο οποίος ανέλαβε τον ρόλο του δημοσιογράφου και του απήθυνε δύσκολες ερωτήσεις, ο Έλον Μασκ περιέγραψε το πώς βλέπει το μέλλον. 

Στην 50 λεπτών συνέντευξη, οι δύο συνομιλητές αναφέρθηκαν σε πολλές πτυχές της AI, ωστόσο δεν άργησε πολύ να λάβει η συζήτηση πιο σκοτεινή μορφή, με τον μεγιστάνα να εκφράζει την άποψή του πως η τεχνητή νοημοσύνη θα καταλάβει, τελικώς, όλες τις παραδοσιακές θέσεις εργασίας

«Θα έρθει ένα σημείο όπου δεν θα χρειάζεται καμία δουλειά - μπορείτε να έχετε μια δουλειά αν τη θέλετε για προσωπική ικανοποίηση, αλλά η τεχνητή νοημοσύνη θα κάνει τα πάντα» είκασε. «Είναι και καλό και κακό - μία από τις προκλήσεις στο μέλλον θα είναι πώς θα βρούμε νόημα στη ζωή» συμπλήρωσε.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ, με τον μεγιστάνα Έλον Μασκ
Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ, με τον μεγιστάνα Έλον Μασκ | EPA/TOLGA AKMEN/POOL/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Σούνακ αναγνώρισε τους φόβους των εργαζομένων για αντικατάστασή τους από μηχανές και οι δύο τους συμφώνησαν στην ανάγκη ύπαρξης μίας ρυθμιστικής αρχής που θα ελέγχει τους σούπερ-υπολογιστές στο μέλλον.

Ο Μασκ, που έχει επενδύσει σημαντικά ποσά στην ΑΙ και έχει εισάγει τέτοια συστήματα στα οχήματα της Tesla, δεν έκρυψε και τις προσωπικές του ανησυχίες περί ασφαλείας. «Υπάρχει μια ανησυχία για την ασφάλεια, ειδικά με τα ανθρωποειδή ρομπότ. Τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο δεν μπορεί να σε κυνηγήσει μέσα σε ένα κτίριο ή πάνω σε ένα δέντρο» επεσήμανε, υπονοώντας πως το ρομπότ μπορεί να το κάνει.

Παράλληλα, ωστόσο, συζήτησαν και τα πιθανά οφέλη της τεχνολογίας, με τον συνεντευξιαζόμενο να αναφέρει, παραδειγματικά, πως ένας από τους γιους δυσκολεύεται να βρει φίλους και η AI μπορεί να του παρέχει έναν.

Υπήρξε, επίσης, συμφωνία σχετικά με τις δυνατότητες που παρουσιάζει η τεχνητή νοημοσύνη στην εκπαίδευση των νέων, με τον δισεκατομμυριούχο να σημειώνει πως είναι «ο καλύτερος και πιο υπομονετικός δάσκαλος».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA