Μενού
Η αγορά των αναδιπλούμενων smartphones μεγαλώνει και το iPhone δεν θα μπορούσε να λείπει.
  • Α-
  • Α+

Η αγορά των αναδιπλούμενων smartphones μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο και είναι γεγονός ότι πολλές εταιρείες στρέφονται προς τα εκεί για να αυξήσουν την κερδοφορία τους (με δεδομένο ότι μιλάμε και για κινητά τηλέφωνα με ιδιαίτερα υψηλή τιμή). Η Apple έχει καταστρώσει ήδη τα πλάνα της για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone και σύμφωνα με νεότερα ρεπορτάζ από κορεατικά ΜΜΕ, θα έρθει με εσωτερική οθόνη στις 7-8 ίντσες.

Στόχος της «μαμάς» του iPhone δεν είναι μόνο να μπει στη συγκεκριμένη αγορά, αλλά και να αντικαταστήσει με το αναδιπλούμενο iPhone την κατηγορία του iPad mini. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου αυτού προϊόντος δεν έχουν αποφασιστεί ακόμη και η Apple κάνει δοκιμές με διάφορες παραμέτρους, όπως μέγεθος, βάρος, διαγώνιο οθόνης, επεξεργαστή κτλ.

Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να υπολογίσουμε και το σενάριο των iPad με τις OLED οθόνες που έρχονται το επόμενο διάστημα και δείχνουν πως η αμερικανική εταιρεία κινείται πλέον καθολικά προς αυτήν την τεχνολογία. Ένα iPad Pro OLED αναμένεται να παρουσιαστεί σύντομα, ενώ με δεδομένη την ανάπτυξη του αναδιπλούμενου iPhone με οθόνη OLED, δεν θα δούμε iPad mini με τέτοια χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα όσα βγαίνουν από το ρεπορτάζ, η Apple συνεργάζεται ήδη με τις Samsung Display και LG Display για τα πρώτα δείγματα αναδιπλούμενων οθονών μεταξύ 6 και 7 ιντσών και σύντομα θα αρχίσουν δοκιμές σε μεγαλύτερα μεγέθη. Όπως και σε πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν, η Apple θα προχωρήσει αρχικά με την Samsung Display και στη συνέχεια (αν αποφασίσει να υιοθετήσει μια λογική δύο προμηθευτών) θα ξεκινήσει και σχετική συνεργασία με την LG Display.

Για το 2028, οι μέχρι στιγμής πληροφορίες μιλούν για ένα ακόμη μεγαλύτερο μοντέλο στην κατηγορία των αναδιπλούμενων που ίσως θα είναι ένα νέο iPad ή ένας νέος Mac. Οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικοί για το θέμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA