Μενού
Το πρόβλημα με την ακτινοβολία του iPhone 12 βρίσκει οριστική λύση στη Γαλλία.
  • Α-
  • Α+

Το ζήτημα που προέκυψε τις τελευταίες εβδομάδες στην αγορά της Γαλλίας με το iPhone 12 και έφερε αναστάτωση σε όλες τις αγορές που κυκλοφόρησαν τα εν λόγω smartphones φαίνεται πως οδεύει προς τη λύση του.

Για όσους δεν θυμούνται, οι γαλλικές Αρχές είχαν εντοπίσει πως τα iPhone 12 ξεπερνούσαν τα αναθεωρημένα όρια ακτινοβολίας και ως εκ τούτου διέκοψαν την κυκλοφορία και την πώλησή τους, ενώ έδωσαν εντολή να μαζευτούν και από τα ράφια των καταστημάτων όσες συσκευές προορίζονταν για πώληση.

Η Apple ενήργησε άμεσα και σε συνεργασία με τους τεχνικούς της και τους υπεύθυνους ασφαλείας της χώρας, έκαναν αλλαγές στο λειτουργικό και ως εκ τούτου τα iPhone 12 εκπέμπουν πλέον μικρότερη ακτινοβολία.

Το λογισμικό του iPhone 12 έφτασε πλέον στην έκδοση 4.06.02 και η οποία ελέγχθηκε διεξοδικά από τις γαλλικές Αρχές. Πλέον η Apple πήρε το «πράσινο φως» να διαθέσει την εν λόγω ενημέρωση για το λειτουργικό των συσκευών και το update περνάει σιγά-σιγά στους καταναλωτές.

Τα ευρωπαϊκά standards για την ακτινοβολία συσκευών είναι 4.0 Watts/kg, τη στιγμή που το iPhone 12 καταγράφηκε στα 5.74 πριν τη νεότερη ενημέρωση. Οι διαδικασίες μέτρησης στη Γαλλία έχουν αλλάξει και ενημερωθεί τα τελευταία χρόνια, ώστε να ακολουθούν τα νέα πρότυπα κατασκευής και να εξομοιώνουν ακριβέστερα τον τρόπο που κρατούν οι χρήστες τα σύγχρονα smartphones και εκεί είναι που απέτυχε να περάσει τα νέα τεστ το iPhone 12.

Κάτι που έχει ενδιαφέρον είναι πως όταν κυκλοφόρησε το εν λόγω smartphone δεν ήταν πάνω από τα τότε όρια ακτινοβολίας. Η εξέλιξη καθησύχασε και τις αγορές Βελγίου, Γερμανίας και Ιταλίας που ζήτησαν από την Apple κι αυτές να διαθέσει τη σχετική ενημέρωση σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές.

Μένει να δούμε βέβαια αν αυτό θα συμβεί, καθώς είναι σίγουρο πως επηρεάζει και την επικοινωνία των iPhone 12 με τα διάφορα δίκτυα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.