Μενού
Ο χώρος των τατουάζ μπαίνει στην επόμενη ημέρα με το Blackdot.
  • Α-
  • Α+

Μία νέα startup με έδρα στο Όστιν και όνομα Blackdot θέλει να φέρει τα ρομπότ και την επόμενη μέρα στο χώρο των τατουάζ. Η εταιρεία έχει ξεκινήσει να εφαρμόζει τη σύγχρονη ρομποτική για να «χτυπάει» τατουάζ αυτοματοποιημένα, είτε μιλάμε για απλά σχέδια, είτε για πιο περίπλοκα και απαιτητικά. 

Το ρομπότ Blackdot αναπτύχθηκε από τεχνικούς εδώ και πέντε χρόνια και οι υπεύθυνοι υπόσχονται μια νέα εμπειρία στο χώρο και ένα νέο βήμα για ακόμη πιο σύνθετα σχέδια.

Σε πρώτη φάση, τα σχέδια και η χρήση του ρομπότ θα προσφέρονται μόνο στα φουτουριστικά γραφεία της εταιρείας στο Τέξας και τα πρώτα ραντεβού έχουν ήδη κλειστεί. Το κόστος χρήσης του ρομπότ για τατουάζ υπολογίζεται από 400 έως 8000 δολάρια, ενώ πέραν αυτού υπάρχει και ένα κόστος εκτέλεσης που ποικίλει ανά σχέδιο.

Ο πελάτης κάθεται σε ένα ανακλινόμενο κρεβάτι, ενώ ο artist χρησιμοποιεί ειδικές κάμερες για να βλέπει που κατευθύνεται το μπράτσο του ρομπότ πριν από κάθε ένεση μελανιού στο δέρμα.

Ο ανθρώπινος παράγοντας δεν εξαλείφεται σε αυτό το στάδιο, αφού είναι πάντα κάποιος παρόντας στη συνεδρία για να επέμβει αν χρειαστεί. Το ρομπότ σαρώνει το δέρμα του πελάτη στο σημείο που θέλει να «χτυπήσει» το τατουάζ και το συγκρίνει με μια ευρεία βάση δεδομένων της εταιρείας για να υπολογίσει το πόση ώρα και το πόσο μελάνι θα χρειαστεί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο επικεφαλής τεχνολογίας της Blackdot, Yan Azdoud, δήλωσε στο σχετικό δελτίο Τύπου που εκδόθηκε πως «οι ομάδες των ερευνητών μας κατάφεραν να εφαρμόσουν καινοτόμες τεχνολογίες για σχεδιαστές, αλλά και λάτρεις των τατουάζ. Ειδικά οι σχεδιαστές θα ενθουσιαστούν με το πόσο ακριβές είναι το σχέδιό τους στο χέρι του πελάτη».

Η εταιρεία δημοσίευσε και φόρμες ενδιαφέροντος, όπου διάφοροι tattoo artists μπορούν να καταθέσουν τα σχέδιά τους για να περαστούν στη βάση δεδομένων της και να τα εμπορεύεται με όφελος για όλες τις πλευρές.

Σε πρώτη φάση, η Blackdot προσφέρει συλλογή τατουάζ από τους Τάιλερ Χομπς και Τζον Κρεγκ, ο δεύτερος εκ των οποίων είναι γνωστός για τη δημιουργία του στο εξώφυλλο του Mellon Collie των Smashing Pumpkins (1995).

H Blackdot δήλωσε πως σχεδιάζει επίσης να χρησιμοποιήσει NFTs για να διαχειριστεί τα δικαιώματα και να κρατάει αποδεικτικά για τα συλλεκτικά σχέδια.

Για παράδειγμα, ο δημοφιλής Τούρκος tattoo artist Omer Tunca έδωσε άδεια για μόλις 50 τατουάζ από κάθε σχέδιό του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA