Μενού
Youtube
Youtube | Pixabay
  • Α-
  • Α+

H τεχνητή νοημοσύνη έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας και μέσα σε όλα τα άλλα, προσπαθεί να μας κάνει και τη ζωή πιο εύκολη. Η Google είναι από τις εταιρείες που έχουν επενδύσει στην ανάπτυξη του AI και το επόμενο εγχείρημά της αφορά την ενίσχυση του YouTube. Σύμφωνα με πληροφορίες που εμφανίστηκαν σε ιστοσελίδες του εξωτερικού, η αμερικανική εταιρεία δοκιμάζει τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία μιας ανασκόπησης στο τέλος κάθε video.

Στόχος αυτής της λειτουργίας είναι να μην χάσει ο θεατής κάποιο σημαντικό σημείο όπως βλέπει ένα video. Είναι δε γνωστό, βάσει ερευνών, πως ο μέσος θεατής του YouTube δεν είναι απόλυτα συγκεντρωμένος και δεν λαμβάνει στο 100% την πληροφορία του δημιουργού. Κάπως έτσι, στο τέλος των videos θα αρχίσει σύντομα να εμφανίζεται μια σύνοψη μικρότερης διάρκειας που θα περιλαμβάνει όλα τα σημαντικά κομμάτια.

Προς το παρόν, στις σημειώσεις της δοκιμαστικής υπηρεσίας αναφέρεται πως προσφέρεται μόνο σε αγγλόφωνο περιεχόμενο και πως δεν έχει στόχο να αντικαταστήσει το λεκτικό που συνοδεύει κάθε video και ανεβαίνει από τους ίδιους τους δημιουργούς και ιδιοκτήτες των καναλιών. Στην παρούσα φάση οι δοκιμές γίνονται σε μικρό αριθμό θεατών και επιλεγμένο περιεχόμενο, χωρίς να υπάρχει κάποια παραπάνω πληροφορία στο πως έχει γίνει κάθε επιλογή.

Παρά το γεγονός ότι η πληροφορία έφτασε σε διάφορα ΜΜΕ, δεν υπάρχει καμία εικόνα από το πως είναι αυτά τα σύντομα videos ανασκόπησης. Το YouTube, πάντως, σημειώνει πως όταν εμφανιστούν, θα μπορεί κανείς να τα βρει τόσο στα διάφορα videos, όσο και στα αποτελέσματα αναζητήσεων. Αν θέλετε να μπείτε σε διαδικασία δοκιμών όλων των νέων χαρακτηριστικών του YouTube, μπορείτε να κάνετε εγγραφή στη διεύθυνση https://www.youtube.com/new, αφού συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν είναι βέβαιο ότι θα συμμετέχετε σε όλες τις δοκιμαστικές λειτουργίες και φάσεις, ωστόσο αξίζει τον κόπο αν ψάχνεστε να μαθαίνετε πρώτοι όλα όσα έρχονται. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.