Μενού
Instagram
Ανοικτός υπολογιστής σε Instagram | Pixabay
  • Α-
  • Α+

Ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες σε αρκετές χώρες, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα, ο αυτόματος περιορισμός εμφάνισης πολιτικού περιεχομένου στα feeds των χρηστών του Instagram, με το Associated Press να παρουσιάζει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να απενεργοποιήσει τους σχετικούς ελέγχους, σε περίπτωση που δεν θέλει να ισχύσουν οι νέες αλλαγές.

Πρόκειται, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, για μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε το Instagram, με την οποία προσπαθεί να συνιστά «προληπτικά» πολιτικό περιεχόμενο από λογαριασμούς, που δεν ακολουθούν οι χρήστες της εφαρμογής.

Προκειμένου να επιτευχθεί, το Instagram έχει θέσει αυτόματα τον έλεγχο «πολιτικού περιεχομένου» στο «όριο» στους λογαριασμούς των χρηστών, ενώ τα σχετικά «όρια» επηρεάζουν επίσης τους χρήστες με λογαριασμούς Threads συνδεδεμένους με τους λογαριασμούς τους στο Instagram.

Όπως έγινε γνωστό, οι νέες αλλαγές έχουν προκαλέσει αναστάτωση μεταξύ των χρηστών, οι οποίοι θεωρούν ότι το Instagram περιορίζει «άσκοπα» τον πολιτικό διάλογο σε μια χρονιά που διεξάγονται κρίσιμες εκλογές στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες.

Instagram: Πώς παρακάμπτονται τα νέα όρια για το πολιτικό περιεχόμενο

  • Για να ανοίξετε ξανά την πολιτική «στρόφιγγα» στην εφαρμογή, ανοίξτε τη στο smartphone σας. Στη συνέχεια, πατήστε το μενού με τις τρεις παύλες στην επάνω δεξιά γωνία.
  • Πλοηγηθείτε στην επιλογή «Ρυθμίσεις και απόρρητο», στη συνέχεια επιλέξτε «Προτιμήσεις περιεχομένου» και, στη συνέχεια, ανοίξτε το μενού «Πολιτικό περιεχόμενο».
  • Βρείτε και ενεργοποιήστε την επιλογή «Μην περιορίζετε».
  • Μόλις γίνει αυτό, θα πρέπει να αρχίσετε και πάλι να βλέπετε αναρτήσεις που σχετίζονται με την κυβέρνηση, τις εκλογές και άλλα πολιτικά θέματα που μοιράζονται από λογαριασμούς που δεν ακολουθείτε να ρέουν μέσα από τη ροή σας.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA