Μενού
iphone
iphone 15 pro | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Μπορεί να απέχουμε ακόμη αρκετές εβδομάδες από τα επίσημα αποκαλυπτήρια των iPhone 15 και iPhone 15 Pro, αλλά οι πληροφορίες για τα νέα smartphones της Apple συνεχίζουν να εμφανίζονται με ρυθμό πολυβόλου. Ο Mark Gurman του Bloomberg, ένας από τους πλέον αξιόπιστους insiders της αγοράς τεχνολογίας στα θέματα της Apple, αναφέρει σε πρόσφατο άρθρο του για μερικές αλλαγές που θα πρέπει να περιμένουμε στη σειρά.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτά που αναφέρει, τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max θα έχουν οθόνη τεχνολογίας LIPO (low-injection pressure over molding), η οποία και θα βοηθήσει στα περιθώρια γύρω της να είναι αρκετά πιο λεπτά. Συγκεκριμένα, τα νέα iPhone θα έχουν 1,5 χιλιοστό περιθώριο, τη στιγμή που τα τωρινά μοντέλα έχουν περιθώριο 2,2 χιλιοστών. Η νέα τεχνολογία χρησιμοποιείται ήδη στην σειρά Apple Watch 7 και θα τη δούμε πλέον και στα τηλέφωνα, αλλά και στα επόμενα iPad Pro.

Τα γυάλινα panels των iPhone 15 Pro έχουν ήδη εμφανιστεί σε κάποια hands-on videos που ήρθαν στη δημοσιότητα από τον περασμένο Μάρτιο και παρουσιάζουν ξεκάθαρα το πως θα είναι το μπροστινό μέρος των νέων τηλεφώνων.

Όλα τα απλά μοντέλα iPhone 15 θα υποδεχτούν επιτέλους το Dynamic Island για τις ειδοποιήσεις στο επάνω μέρος της οθόνης, ενώ τα Pro μοντέλα θα έχουν πλέον και υποστήριξη για 120Hz ProMotion. Η δεύτερη μεγάλη αλλαγή της σειράς θα είναι η αλλαγή υλικού για το κυρίως σώμα που πλέον πάει σε τιτάνιο. Αυτό θα επιτρέψει στην Apple να προσφέρει ένα πιο ανθεκτικό, αλλά παράλληλα και πιο ελαφρύ iPhone σε σχέση με το ανοξείδωτο ατσάλι που χρησιμοποιείται για τα iPhone από την εποχή του iPhone X.

Σε ό,τι αφορά τις κάμερες, τώρα, θα έχουμε κι εκεί βελτιώσεις και αλλαγές με την σειρά να αποκτά περισκοπικό φακό στο iPhone 15 Pro Max και 6χ οπτικό ζουμ. Στα πιο ακριβά και «επαγγελματικά» μοντέλα θα έχουμε το Apple A17 chipset στα 3nm, ενώ στα απλά μοντέλα η Apple θα χρησιμοποιήσει το περσινό A16 SoC.

Ο Mark Gurman εκτιμά ακόμη πως τα iPhone 15 θα φέρουν ίδιο σασί με αυτό των iPhone 14 για πολλούς πρακτικούς λόγους, με βασικότερη αλλαγή στο εξωτερικό τμήμα την θύρα USB-C που θα χρησιμοποιείται για επικοινωνία με υπολογιστές, αλλά και για τη φόρτιση. Η αλλαγή αυτή οφείλεται κυρίως στις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κοινό φορτιστή και η Apple θέλει να ξεμπερδεύει από τη φετινή σειρά και με αυτήν την εκκρεμότητα. 

Όλα τα παραπάνω πάντως δεν θα έρθουν χωρίς κάποια αλλαγή στην τιμή και ο Gurman εκτιμά πως τα τηλέφωνα της Apple θα είναι και φέτος πιο ακριβά. Συγκεκριμένα, σημειώνει πως το πιο ακριβό μοντέλο iPhone 15 Pro Max μπορεί και να φτάσει στα 200 δολάρια υψηλότερη τιμή από το αντίστοιχο περσινό κινητό. Σε λίγες εβδομάδες αναμένεται να ξέρουμε περισσότερα…  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA